تصویربرداری بهتر از چشم با کمک یک دستگاه رباتیک

به گزارش خرید بک لینک مهندسان و چشم پزشکان دانشگاه دوک آمریکا یک ابزار تصویربرداری رباتیک بوجود آورده اند که می تواند به صورت خودکار چشم های بیماران را اسکن کرده و حضور نشانگر بیماری های مختلف چشم را تشخیص دهد.
به گزارش خرید بک لینک به نقل از ایسنا و به نقل از تی ان، این ابزار جدید که تلفیقی از یک اسکنر تصویربرداری با یک بازوی رباتیک است، می تواند بطور خودکار و در کمتر از یک دقیقه چشم های بیمار را ردیابی و تصویربرداری کرده و تصاویری با وضوح بالا مانند تصاویر اسکنرهای موجود در کلینیک ‎های تخصصی چشم بوجود آورد.
پزشکان و پژوهشگران از روش مقطع نگاری همدوسی اپتیکی برای تشخیص بیماریهای مختلف چشم همچون آب سیاه، رتینوپاتی دیابتی و دژنراسیون ماکولا ناشی از افزایش سن استفاده می نمایند، اما در این روش از سیستم های رومیزی بزرگی استفاده می شود که تنها افراد آموزش دیده و ماهر می توانند از آنها برای گرفتن چندین تصویر از چشم استفاده کنند و طی آن هم بیماران باید سر و چانه خودرا محکم در جای مخصوص قرار داده و بمنظور تصویربرداری صحیح سر خودرا تکان ندهند که این مساله کمی برای افراد دشوار است.
اما بگفته پژوهشگران دانشگاه دوک دستگاهی که آنها توسعه داده اند، بطور خودکار این کار را انجام می دهد و برای کار با آن نیاز به حضور افراد متخصص نیست و به آسانی می توان از آن در مکان هایی مانند مطب های بینایی سنجی، کلینیک های مراقبت های اولیه یا حتی بخش اورژانس بهره برد.
جهت استفاده از اسکنر بیمار به دستگاه نزدیک می شود و در مقابل بازوی رباتیک می ایستد. دوربین های سه بعدی که در سمت چپ و راست ربات قرار دارند، در یافتن بیمار به ربات کمک می کنند و دوربین های کوچکتر تعبیه شده بر روی بازوی رباتیک نیز چشم فرد را جستجو می کنند تا اسکنر را دقیقا مقابل آن قرار دهند. این سیستم قادر می باشد هم ماکولا و هم قرنیه را بطور کامل اسکن کند.
اسکن هر چشم توسط این سیستم رباتیک کمتر از ۱۰ ثانیه طول می کشد و کل پروسه در کمتر از ۵۰ ثانیه تمام می شود.
سیستم رباتیک مذکور بسیار ایمن است و از آنجائیکه بیمار تماس فیزیکی با سیستم ندارد، بدین سبب استفاده از آن هیچ نوع نگرانی بهداشتی برای بیمار ایجاد نمی کند.

منبع:

دسته‌ها