روش احتمالی درمان آلزایمر کشف شد تغییر در تصمیم میمون ها با امواج فراصوت!

خرید بک لینک: در یک مطالعه جدید و در عین حال عجیب، امواج فراصوت با شدت کم برای اختلال یک پروسه شناختی شناخته شده بعنوان ˮتفکر غیر واقعیˮ(counterfactual thinking) در میمون های ماکاک مورد استفاده قرار گرفت.
به گزارش خرید بک لینک به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، یک مطالعه جدید باورنکردنی نشان داده است که سونوگرافی با شدت کم می تواند برای هدف گیری مناطق ویژه ای از مغز و تغییر فرآیندهای تصمیم گیری در حیوانات استفاده گردد. این تکنیک که در میمون های ماکاک استفاده شده، سبب تغییرات رفتاری واقعی با استفاده از امواج فراصوت غیرتهاجمی شد.
به تازگی پژوهشگران آغاز به بررسی اثرات امواج فراصوت با شدت کم یا همان سونوگرافی روی مغز کرده اند. بااینکه سونوگرافی بطور معمول به سبب پتانسیل آن برای تصویربرداری شناخته شده است، اما امواج فراصوت همین طور می توانند به شدت هدفمند برای تعدیل فعالیت مغز استفاده شوند.
یک آزمایش انسانی هیجان انگیز هم اکنون در حال بررسی امکان استفاده از سونوگرافی هدفمند بعنوان یک درمان بالقوه برای آلزایمر و زوال عقل است، در حالیکه یک مطالعه جذاب در سال ۲۰۱۶ نشان داد تکنولوژی تحریک نورون های یک بیمار جوان در اغما سبب فعالیت آنی مغز وی شد.
” السا فوراگنان” از دانشگاه “پلیموث”(Plymouth) و سرپرست این مطالعه جدید توضیح می دهد: تحریک نورون ها با امواج فراصوت یک تکنولوژی درمانی اولیه است که دارای توانایی بهبود زندگی میلیون ها بیمار مبتلا به بیماری های روانی با تحریک بافت های مغزی با دقت میلی متری است.
این تحقیق روی یک پروسه شناختی به نام “تفکر غیرواقعی” یا تفکر چند وجهی صورت گرفته است که نام روانشناسانه قسمتی از فرآیندهای تصمیم گیری ما است که در آن سناریوهای احتمالی یک اتفاق را در نظر می گیریم. در واقع با این نوع تفکر به احتمالاتی که می تواند برایمان اتفاق بیفتد فکر می نماییم.
به عنوان مثال وقتی را در نظر بگیرید که در حال فکر برای چگونه گذراندن وقت خود خارج از خانه هستید. در این هنگام شما به موضوعات و کارهای مختلفی فکر می کنید که در این حین در حال استفاده از تفکر چند وجهی خود می باشید.

این پروسه شناختی خاص به ما در ارزیابی تمام گزینه های موجود و انتخاب مثبت ترین اقدام در آینده کمک می نماید و یک خاصیت شناختی حیاتی می باشد. برخی دانشمندان اعتقاد دارند که بیماران روانی که رفتارهای ناکارآمد تکراری را تجربه می کنند، از اختلال در این پروسه رنج می برند.
تحقیق جدید روی این متمرکز شده است که این پروسه شناختی دقیقاً در کجای مغز اتفاق می افتد و این که امواج فراصوت با شدت پایین و هدفمند می تواند این پروسه را تعدیل کند یا نه.
” فوراگنان” می گوید: این مطالعه به دو دلیل واقعاً هیجان انگیز است. اول این که ما کشف کردیم که قشر سینگولیت مغز(cingulate) برای کمک به تشخیص تفکرهای جایگزین و انتخاب بهترین آنها لازم است و دوم این که امواج فراصوت با شدت کم می تواند برای برگشت پذیری فعالیت مغز در یک بخش بسیار دقیق مغز استفاده گردد.
محققان با بررسی رفتار چهار میمون ماکاک نشان دادند که فعالیت عصبی در قشر سینگولیت قدامی برای تفکر اثربخش غیر واقعی حیاتی می باشد. سپس سونوگرافی با شدت کم انجام شد تا بطور مؤثر فعالیت های عصبی در آن ناحیه از مغز را مختل کند و حیوانات تصمیم گیری های مختلفی را به نمایش گذاشتند.
هنوز روزهای اولیه این نوع تحقیق است، اما فوراگنان امیدوار است که این کار خیلی زود بتواند به آزمایشات انسانی منجر شود.
وی می گوید: هم اکنون تکنیک های تعدیل عصبی برای انسان ها و برای کمک به افراد مبتلا به بیماری هایی مانند افسردگی یا پارکینسون وجود دارد، اما هیچ تکنیکی با این سطح دقت و غیرتهاجمی و بدون عوارض وجود ندارد.
این مطالعه جدید در مجله Nature Neuroscience انتشار یافته است.

دسته‌ها