پژوهشگر ایرانی دانشگاه استنفورد: عوارض کم خوابی را با رژیم های غذایی سالم کاهش دهید

به گزارش خرید بک لینک پژوهشگران دانشگاه ˮاستنفوردˮ به سرپرستی ˮمریم حمیدیˮ دانشمند ایرانی این دانشگاه دریافتند که انتخاب یک رژیم غذایی خوب می تواند عوارض منفی کم خوابی را کم کند.
به گزارش خرید بک لینک به نقل از ایسنا و به نقل از وب سایت رسمی دانشگاه استنفورد، پژوهشگران در بررسی جدیدی دریافتند که یک رژیم غذایی بهتر می تواند عوارض جانبی کم خوابی را کم کند.
پژوهشگران “دانشگاه استنفورد”(stanford university) به سرپرستی “مریم حمیدی”(Maryam Hamidi)، دانشمند علوم تغذیه این دانشگاه، بررسی جدیدی در مورد اثرات کم خوابی و کاهش عوارض آن بر بدن انجام داده اند. حمیدی برای انجام دادن این پژوهش، از ساعت هشت شب تا پنج بامداد روز بعد بیدار ماند و مجبور شد بعنوان بخشی از این بررسی، مواد غذایی هم از نوع سالم و هم ناسالم مصرف کند.
حمیدی در این بررسی ها، به نتایج عجیبی دست یافت. وی در اینباره اظهار داشت: من از حدود ساعت شش تا هفت شب، آغاز به خوردن چیپس هایی کردم که در دفتر کارم بودند. سپس یک نوشابه رژیمی خوردم و بعد از آن، خوردن بسته های دیگری از چیپس را شروع کردم. این کار برای من لذت بخش بود و احساس می کردم دوست دارم آنرا همیشه تکرار کنم.
حمیدی بعنوان یک متخصص تغذیه، با این کار فهمید که چقدر مصرف غذاهای سالم هنگام خستگی، دشوار است. حتی اگر از اهمیت یک رژیم غذایی خوب آگاه باشید، باز هم نمی توان این مورد را انکار کرد.
وی ادامه داد: من هیچگاه تا قبل از این بررسی، سه بسته چیپس را یکجا نخورده بودم.
پزشکانی که ساعاتی طولانی از روز را کار می کنند و چرخه خواب آنها مختل می شود، معمولا از کم خوابی رنج می برند. خیلی از پژوهشگران کوشیده اند تا با کاهش ساعات کار یا تنظیم باردیگر برنامه روزانه، راه هایی برای بهبود خواب پیدا کنند اما تعداد کمی از آنها به بررسی تاثیر بهبود رژیم غذایی بر کم خوابی پزشکان پرداخته اند.
حمیدی و دیگر پژوهشگران دانشگاه استنفورد در این پروژه، اثر رژیم غذایی را بر ۲۴۵ پزشک مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که یک رژیم غذایی خوب می تواند عوارض جانبی کم خوابی را کم کند.

موانع خوب غذا خوردن
پزشکان در محل کار خود، با موانع قابل توجهی برای خوب غذا خوردن رو به رو می شوند که از آن جمله می توان به ساعات کاری طولانی، کار سنگین و محدودیت دستیابی به وعده های غذایی سالم اشاره نمود. یافته های این پژوهش نشان می دهند که پزشکان می توانند با انتخاب گزینه های سالم غذایی، خستگی مغز، دشواری در تمرکز و کج خلقی های ناشی از کم خوابی را کاهش دهند و با این کار، اثر مثبتی بر مراقبت از بیمار خود هم داشته باشند.
حمیدی افزود: هیچ کس واقعا در مورد اثرات رژیم غذایی یک پزشک بر سلامت بیمار او فکر نمی کند.
حمیدی طی ۲۱ سال تجربه خود از کار کردن با پزشکان، به بررسی اثر میان وعده هایی مانند چیپس بر خواب پزشکان پرداخته است؛ به خصوص هنگامی که گزینه های انتخابی، محدود هستند.
پژوهشگران استنفورد در این پروژه، به مرور پژوهش های علمی پرداختند که چندین دلیل احتمالی مصرف غذاهای ناسالم هنگام خستگی را بررسی نموده بودند.
شکر می تواند سطح قند خون را به سرعت بالا ببرد. کافی نبودن خواب می تواند عملکرد مغز را کم کند و به نقص در تصمیم گیری منجر شود. پژوهش ها حاکی از این هستند که تاثیر کم خوابی بر تنظیم هورمون اشتها و تغییر عملکرد مغز می توانند به میل افزایش سطح انرژی با کمک غذا و میان وعده های دارای قند، سدیم، چربی و چربی اشباع شده منجر شوند.
حمیدی افزود: همه این موضوعات می توانند پزشکان را به سمت مصرف غذاهای ناسالم سوق دهند. ماهیت پزشکی، خوب غذا خوردن را به کار دشواری تبدیل می کند.
پژوهش های پیشین هم نشان داده اند که بهبود رژیم غذایی می تواند با بهبود عملکرد شناختی و کیفیت خواب، به کاهش خستگی کمک نماید.
در توضیح این پژوهش آمده است: مکانیسم های احتمالی جهت بررسی اثرات رژیم غذایی علاوه بر کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب، بر عملکرد شناختی، تنظیم هورمون ها، پیام رسان های عصبی و جریان خون هم اثر می گذارند.
سفارش حمیدی به پزشکان این است که مصرف میان وعده های آماده را که قند، سدیم و چربی اشباع شده بالایی دارند، متوقف کنند و به جای آنها میوه ها، سبزیجات، خشکبار، سالاد و میان وعده های سالم دیگر را مورد استفاده قرار دهند.
این پژوهش، در مجله “American Journal of Lifestyle Medicine” به چاپ رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته‌ها