تولید سیب زمینی های مقاوم به بیماریهای قارچی
خرید بک لینک: یک پژوهشگر ایرانی برمبنای دستاوردهای منتج از رساله دکتری خود به تکنیکی برای تولید سیب زمینی های مقاوم به بیماریهای قارچی دست یافت.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از بنیاد ملی علم ایران (INSF)؛ بررسی محصولات کشاورزی و از بین بردن مشکلات تولید و پرورش آن یکی از کارهای پژوهشگران است و این بنیاد علمی هم از طرح های تحقیقاتی دراین زمینه حمایت می کند.
خاموشی ژن MAPKKKε سیب زمینی به وسیلهی تکنیک کریسپر-کاس ۹ و غربال گری گیاهان تراریخت برای موتانت های مقاوم به بیماریهای قارچی عنوان رساله دکتری محسن نوروزی است که با راهنمایی فرهاد نظریان فیروزآبادی و حمایت بنیاد ملی علم ایران به انتها رسیده است.
نوروزی با مدرک دکتری تخصصی بیوتکنولوژی گیاهی از دانشگاه لرستان درباره ی علت انجام این طرح توضیح داد: سیب زمینی، گیاهی با ارزش غذایی بـالاست کـه از نظـر تولید و مصرف بعد از گندم، ذرت، برنج و جـو، در جهان مقام پنجم و در ایران بعد از گندم مقام دوم را به خود مختص کرده است. تنش های زنده از عوامل محدودکننده تولید سیب زمینی هستند. در بین تنش های زیستی، بیماریهای قارچی سیب زمینی یکی از مهم ترین عوامل محدویت کشت سیب زمینی هستند و بیماری بادزدگی یا همان بلایت دیررس که ازطریق یک قارچ ایجاد می شود، مهم ترین بیماری سیب زمینی در دنیا، خصوصاً در مناطق خنک و مرطوب است.
وی اضافه کرد: درک کارکردهای ژن، ما را در بهبود صفات زراعی مانند مقاومت به بیماری با بهره گیری از فناوری مهندسی مولکولی کمک خواهدنمود. از آنجائیکه سیب زمینی های زراعی تتراپلوئید هستند، رویکرد فعالیتی ژن ها بوسیله ژنتیک مولکولی بسیار دشوار است.
این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: خاموشی ژن MAPKKK در سیب زمینی جهت بررسی اثرات درون زای این ژن در آلودگی های قارچی و ایجاد گیاهان موتانت مقاوم و یا محتمل تر به قارچ های سایر گونه ها، هدف از انجام این طرح بود.
وی در آخر اشاره کرد: شناسایی ژن های دخیل در راه آبشاری MAPKKK تولید گیاه تراریخت مقاوم به تعدادی از قارچ های بیماری زا و ارزیابی امکان استفاده از این تکنیک برای دست ورزی های بیش از جمله اهدافی بود که در انجام این مطالعه، به دست آمد.
منبع: خرید بک لینک
