معاون وزیر علوم: سهم اقتصاد دریامحور در تولید ناخالص ملی ناچیز است

به گزارش خرید بک لینک، بوشهر: معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: سهم اقتصاد دریا در تولید ناخالص ملی تنها ۲ درصد است، این در حالیست که برمبنای مطالعات و برآوردهای صورت گرفته، این سهم می تواند تا ۲۰ درصد افزایش پیدا کند.
به گزارش خرید بک لینک به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمدنبی شهیکی روز پنجشنبه در نشست “توسعه زیست فناور دریایی وشیلات” با اشاره به ظرفیت ها و مزیت های کم نظیر ایران در عرصه اقتصاد دریایی اظهار داشت: با وجود دارا بودن بالاتر از پنج هزار کیلومتر مرز آبی، تا حالا از ظرفیتهای دریایی کشور بصورت کامل بهره برداری نشده است.
وی اضافه کرد: برمبنای مطالعات جهانی درباب ارزش افزوده اقتصاد دریا، حدود ۲۶ درصد از آن به گردشگری دریایی، ۲۱ درصد به نفت و گاز فراساحلی، ۱۶ درصد به لجستیک، هشت درصد به انرژی فراساحلی و ۲۹ درصد نیز به زیست فناوری، معادن و کشاورزی دریایی اختصاص دارد.
شهیکی با تأکید بر این که دانش بنیان ها هم اکنون سهم ناچیزی از اقتصاد دریا دارند، اظهار داشت: حوزه هایی مانند گردشگری دریایی، بیوتکنولوژی، پرورش آبزیان، انرژی های فراساحلی و معادن دریایی، ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه کارهای فناورانه و دانش بنیان دارند، اما تا حالا آن طور که باید در این زمینه ها سرمایه گذاری فناورانه صورت نگرفته است.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به این که هفت استان ساحلی حدود ۳۰ درصد از مرز دریایی کشور را در اختیار دارند، اضافه کرد: تمرکز بر ایجاد زنجیره ارزش در این استانها با محوریت زیست فناوری و فناوری های دریامحور می تواند به ایجاد خوشه های دانش بنیان منطقه ای منجر شود.
وی با اشاره به طرح ملی «دریچه اقتصاد زیستی دریا» اظهار داشت: این طرح با تمرکز بر توسعه فناوری های حوزه زیست فناوری دریا و زنجیره ارزش آن طراحی شده و بوسیله شبکه سازی بین شرکت های فناور و دانش بنیان در هفت استان، بدنبال تشکیل یک زیست بوم منسجم در عرصه اقتصاد زیستی دریا است.
شهیکی با اعلان اینکه راهبری این طرح برعهده پارک علم و فناوری خلیج فارس است اشاره کرد: در این راه، پارک ها نقش تسهیل گر در توسعه بازار، توانمندسازی و حتی صادرات فناوری خواهند داشت و برگزاری نشست هایی مانند نشست امروز، گام مهمی در راه هم افزایی و تقویت پیوند میان بازیگران زیست بوم نوآوری دریایی است.
وی تصریح کرد: باید با نگاه یکپارچه و پرهیز از پراکندگی کارها، زمینه ای فراهم نماییم که ظرفیت ها و منابع مناطق ساحلی کشور بصورت مؤثر در راه توسعه اقتصادی کشور و افزایش سهم اقتصاد دریا از GDP ملی به کار گرفته شود.
شهیکی با تأکید بر اهمیت توسعه اقتصاد دانش بنیان دریامحور در کشور، اظهار داشت: پارک های علم و فناوری می توانند به عنوان حلقه پیشران توسعه زنجیره ارزش اقتصاد دریایی کشور ایفای نقش کنند.
وی اضافه کرد: نشست امروز قسمتی از برنامه ای بزرگ تر با عنوان “دریچه اقتصاد زیستی دریا” است که با محوریت پارک علم و فناوری خلیج فارس، درحال برگزاری در هفت استان ساحلی کشور است و بعد از بوشهر، استانهای دیگر همچون خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، گیلان، مازندران و گلستان نیز میزبان این جلسه خواهند بود.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: توسعه اقتصاد دریا محور یکی از محورهای اصلی برنامه تحولی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و در این راه، پارک های علم و فناوری در استانهای ساحلی کشور باید به عنوان حلقه پیشران توسعه زنجیره ارزش اقتصاد دریایی کشور عمل کنند.

منبع:

دکمه بازگشت به بالا