ثبت رکورد گینس به نام وسیله نقلیه غول پیکر ناسا

به گزارش خرید بک لینک، حامل موشک های ناسا که متعلق به دوران آپولو بوده و برای مأموریت آرتمیس ارتقا یافته است، رکورد جهانی گینس را به نام خود ثبت نمود.
به گزارش خرید بک لینک به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، داشتن یک عنوان در رکوردهای جهانی گینس، برای یک قطعه از تجهیزات می تواند خارق العاده باشد.
یکی از حامل های موشک های دوران آپولوی ناسا رکورد سنگین ترین وسیله نقلیه خودران در جهان را از آن خود کرده است.
رکوردهای جهانی گینس در روز چهارشنبه(۲۹ مارس) گواهینامه ای را به آژانس فضایی ناسا عرضه کرد که تأیید می کند حامل موشک های «Crawler-Transporter ۲» با وزن ۳۱۰۶ تن یا حدودا وزنی مشابه ۱۰۰۰ وانت رکوردشکنی کرده است.
به نقل از گینس این یک رکورد است که البته در دهه ی گذشته ثبت شده است.
در وبسایت گینس آمده است: وزن این وسیله ی نقلیه طی یک ارتقاء در روز ۲۳ مارس سال ۲۰۱۶، افزایش پیدا کرد. این ارتقاءها، که شامل جایگزینی دو موتور لوکوموتیو عظیم می شود، وزن کلی خودرو را به وزن کنونی رساند.

در واقع، هر دو حامل موشک های ناسا که توسط شرکت «Marion Power Shovel» در سال ۱۹۶۶ ساخته شدند، به صورت مشترک این رکورد را در اختیار داشتند. این حامل ها در اصل برای حمل موشک های «Apollo Saturn V» و سکوهای متحرک آنها از ساختمان مونتاژ وسایل نقلیه(VAB) به سکوی پرتاب ۳۹A یا ۳۹B در مرکز فضایی کندی در فلوریدا طراحی شده بودند. این دو وسیله ی نقلیه ی غول پیکر ابتدا حدود ۲۷۰۰ تن وزن داشتند.
وسایل نقلیه زمینی که بعدا ساخته شدند، بزرگتر و سنگین تر بودند، اما برای عملکرد به منابع نیروی خارجی نیاز داشتند. دوقلوهای ناسا که گاهی به نام هانس و فرانتس نامیده می شوند، تمام قدرت خویش را خود تولید می کردند.
در سال ۱۹۷۳، این دو حامل موشک برای پشتیبانی از شاتل فضایی کوچک تر و سبک تر تغییر کاربری دادند. در انتها آن برنامه ۳۰ ساله، حامل موشکی «Crawler-Transporter ۲» برای حمل موشک سامانه پرتاب فضایی(SLS) و پلت فرم پرتابگر متحرک آن که حالا بخشی از برنامه سفر به ماه آرتمیس ناسا هستند، انتخاب گردید.
جان گیلز(John Giles) مدیر عملیات این حامل ها می گوید: حامل های ناسا وقتی در دهه ۱۹۶۰ طراحی و ساخته شدند، ماشین های خارق العاده ای بودند. داشتن عنوان رکوردهای جهانی گینس برای یک قطعه تجهیزات فوق العاده است.

«Crawler-Transporter ۲» که حالا رکورد زده است، اخیرا برای تحویل موشک مأموریت آرتمیس ۱ ناسا به سکو برای پرواز در ماه نوامبر سال ۲۰۲۲ استفاده شد. این حامل در مرحله بعدی برای پشتیبانی از مأموریت آرتمیس ۲ که نخستین مأموریت سرنشین دار ناسا به ماه بعد از بیشتر از ۵۰ سال است، استفاده خواهد شد.
باآنکه سایر وسایل نقلیه با موتور خارجی رکورد بزرگی را در اختیار دارند، اما این حامل ها هنوز هم به طرز چشم گیری بزرگ هستند. به علت محموله های بسیار سنگینی که حامل جابه جا می کند، طی یک مسافت ۶.۸ کیلومتری با آن بین هشت تا ۱۲ ساعت طول می کشد و سرعت آن حدود ۱.۶ کیلومتر در ساعت است.

دسته‌ها