محافظت از مواد غذایی با یک بسته بندی جدید دیگر نیازی به بسته بندی پلاستیکی نیست

خرید بک لینک: هیچ چیز آزاردهنده تر از قرار دادن باقیمانده مواد غذایی در یخچال و خراب شدن آنها نیست اما حالا به لطف یک پوشش زیست تخریب پذیر جدید، این مساله قابل حل است.
به گزارش خرید بک لینک به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، محققان دانشکده بهداشت عمومی “راتگرز”(Rutgers) پوششی ساخته اند که می توان آنرا روی مواد غذایی اسپری کرد. به قول پژوهشگران این پوشش محصولات غذایی را تا ۵۰ درصد تازه تر نگه می دارد.
این تیم امیدوار است که پوشش گیاهی آنها به زودی جایگزین بسته بندی های پلاستیکی در سوپرمارکت ها شود.
“فیلیپ دموکریتو”(Philip Demokritou)، نویسنده این مطالعه می گوید: ما می دانستیم که باید از شر بسته بندی های مبتنی بر نفت خلاص شویم و آنرا با چیزی پایدارتر، زیست تخریب پذیرتر و غیرسمی جایگزین نماییم.
و ما در همان زمان از خود پرسیدیم: آیا می توانیم بسته بندی مواد غذایی را طوری طراحی نماییم که عمر مفید مواد غذایی را افزایش داده و ضایعات مواد غذایی را کم کند و در عین حال ایمنی آنها را بالا ببرد؟
بدین سبب یک فناوری مقیاس پذیر ایجاد کردیم که به ما این امکان را می دهد که پلیمرهای زیستی را به الیاف هوشمندی تبدیل نماییم که می توانند مستقیماً برای بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار بگیرند. این قسمتی از نسل جدید بسته بندی های “هوشمند” و “سبز” مواد غذایی است.
در این بسته بندی از الیاف تولید شده از پلی ساکاریدها استفاده می شود که فراوان ترین کربوهیدرات های موجود در غذا هستند.
این الیاف بصورت نواری از یک دستگاه به شکل سشوار بیرون می آیند سپس روی مواد غذایی مانند آواکادو یا استیک را می پوشانند.

این الیاف با روغن آویشن، “اسید سیتریک” و “نیسین”(Nisin) که مواد ضد میکروبی طبیعی هستند و با عوامل بیماری زا مانند “اشریشیا کلی”(E. coli) و “لیستریا”(listeria) مبارزه می کنند، پوشانده شده اند.
بگفته این تیم، این پوشش نه فقط می تواند به جلوگیری از فساد مواد غذایی کمک نماید، بلکه به اندازه کافی محکم است تا از لکه دار شدن میوه نیز پیشگیری کند.
هنگامی که شما آماده خوردن غذا هستید، می توانید این پوشش را بسادگی با آب بشویید و این ماده در عرض سه روز در خاک تجزیه می شود.
در طول آزمایش روی آووکادو، پژوهشگران دریافتند که این پوشش به افزایش ۵۰ درصدی ماندگاری میوه کمک می نماید.
در صورتیکه روش های رایج تولید الیاف هم اکنون الیاف را با سرعت ۰.۰۱ گرم در دقیقه تولید می کنند، روش جدید پژوهشگران می تواند نرخ تولید این الیاف را بسیار بالاتر و به میزان ۰.۲ گرم در دقیقه برساند.
این تیم امیدوار است که بسته بندی جدید بتواند به کوشش برای جلوگیری از استفاده بیش از اندازه پلاستیک در سوپرمارکت ها کمک نماید.
دکتر “دموکریتو” می گوید: در طول ۵۰ تا ۶۰ سال اخیر، ما شش میلیارد تن زباله پلاستیکی در محیط رها کرده ایم.
آنها به آرامی درحال تجزیه شدن هستند و تکه های کوچک آنها وارد آبی که می نوشیم، غذایی که می خوریم و هوایی که تنفس می نماییم، می شود.

منبع: