علت نشتی هسته زمین چیست؟

به گزارش خرید بک لینک دانشمندان دانشگاه نیومکزیکو آمریکا به تازگی اظهار کرده اند هسته زمین درحال نشت یک ایزوتوپ نادر از گاز هلیوم است.
به گزارش خرید بک لینک به نقل از ایسنا و به نقل از تی ای، هر ساله حدود دو کیلوگرم ایزوتوپ نادر از گاز هلیوم مانند هلیوم-۳ از بخش داخلی زمین به بیرون می گریزند. اعتقاد بر این است هلیوم-۳ مدت کوتاهی بعد از بیگ بنگ و از سحابی خورشیدی در هنگام شکل گیری زمین به دست آمده است.
نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است که هسته زمین درحال نشت هلیوم-۳ است و شواهدی هم وجود دارد که زمین در داخل یک سحابی خورشیدی شکل گرفته که مدت ها مورد بحث بوده است. محققان این مطالعه هسته زمین را بعنوان منبع مهم هلیوم-۳ در زمین اعلام نموده اند.
هنگامی که یک سیاره درحال رشد است، مواد را از محیط اطراف خود جمع آوری می کند، ازاین رو ترکیب آن منعکس کننده محیطی است که در آن شکل گرفته است. برای به دست آوردن غلظت بالایی از هلیوم-۳ در اعماق هسته، زمین باید در داخل یک سحابی خورشیدی درحال رشد شکل می گرفت، نه در حاشیه آن.
نتایج این مطالعه سرنخ های بیشتری را به معمای شکل گیری زمین اضافه کرد و شواهد بیشتری هم عرضه کرد که سیاره ما در داخل سحابی خورشیدی شکل گرفته است.
“پیتر اولسون”(Peter Olson) نویسنده اصلی این مطالعه و ژئوفیزیکدان دانشگاه نیومکزیکو اظهار داشت: هر ساله حدود دو هزار گرم هلیوم ۳ از زمین به بیرون نشت می کند که این میزان حدودا برای پر کردن یک بالون به اندازه میز کار شما کافی است. این که هنوز مقدار قابل توجهی از این ایزوتوپ در داخل زمین وجود دارد یک شگفتی طبیعت و سرنخی برای پی بردن به تاریخ زمین است.
دانشمندان برای تخمین فراوانی هلیوم-۳ اولیه در هسته و ردیابی نرخ تبادل هلیوم-۳ بین هسته و گوشته، هلیوم را در طول تاریخ زمین مدلسازی کردند. آنها عموما دو مرحله کلیدی را در نظر گرفتند: زمان تشکیل اولیه، زمانی که سیاره درحال انباشته کردن هلیوم بود و زمان بعد از تشکیل ماه که بعد از آن هلیوم از بین رفت.
این مدل شواهدی عرضه می دهد که نشان داده است یک شی به اندازه یک سوم زمین حدود ۴ میلیارد سال پیش، به این سیاره برخورد کرده است. این برخورد احیانا پوسته زمین را باردیگر ذوب کرده و سبب خروج بخش عظیمی از هلیوم شده است و این گاز هم به گریز خود ادامه داده است.
دانشمندان همینطور میزان هلیوم-۳ هسته زمین را بین ۱۰ تراگرم(۱۰۱۳ گرم) تا یک پتاگرم(۱۰۱۵ گرم) تخمین زده اند.

منبع:

دسته‌ها