به گزارش خرید بک لینک کریسمس جشنی در آیین مسیحیت است که به منظور گرامیداشت زادروز عیسی مسیح برگزار می گردد. کریسمس جشنی است که بیشتر از ۲ میلیارد نفر در سرتاسر جهان آنرا جشن می گیرند. اما روایت ها و موضوعات جالب در ارتباط با این تعطیلات تنها مختص افراد ساکن زمین نیست چون که فضانوردان هم نگاه خاصی به این تعطیلات دارند و بعضی از آنها حتی در زمان تعطیلات کریسمس در فضا بوده اند. درست است که فضانوردان مستقر در ˮایستگاه فضایی بین المللیˮ از خانه خود دور هستند، ولی با این وجود باز هم آنها فرا رسیدن کریسمس را جشن می گیرند.
به گزارش خرید بک لینک به نقل از ایسنا، از زمانی که بشر توانسته مقصدی فراتر از زمین را برای کاوش انتخاب نماید و به فضا سفر کند اتفاقات جالبی رخ داده است چون که انسان ها در خلال این سفرهای فضایی نه تنها به انجام آزمایشات علمی پرداخته اند بلکه همانند افراد زمین زمانی را برای تفریح و برگزاری جشن های خاص هم اختصاص داده اند که جالب ترین آنها پخت کلوچه و ایجاد درخت کریسمس در فضا بوده است. در این خبر می خواهیم بعضی از اتفاقات جالبی که فضانوردان در کریسمس در فضا تجربه کرده اند را بازگو نماییم.
بازدید بابا نوئل از ایستگاه فضایی بین المللی
یکی از مواردی که کریسمس را جشنی خاص و جذاب کرده است این مورد است که افراد در این روز از طرف اطرافیان و دوستان خود هدایایی را دریافت می کنند اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید حتی فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین المللی هم همانند افراد ساکن زمین در روز کریسمس هدایایی را دریافت می کنند. برای مثال در طول کریسمس سال ۲۰۱۰، خدمه بخش آمریکایی ایستگاه فضایی بین المللی هنگام یکه از خواب بیدار شدند با باری از هدایا که در اطراف آنها قرار داشت، مواجه گشتند و جالب ترین بخش ماجرا هم این بود که هیچ یک از سرنشینان این هدایا را با خود نیاورده بودند. شاید برایتان سوال باشد که چه کسی این هدایا را به آنجا آورده است. آیا این بدان معناست که بابانوئل می تواند وارد ایستگاه فضایی بین المللی شود؟ نه این گونه نیست. بسته های هدیه در زمین آماده شده و و خانواده هر خدمه هدایا و پیام هایی را در جعبه گذاشته بودند. سپس هدایا طی یک مأموریت به ایستگاه فضایی بین المللی پرتاب شده بودند تا فضانوردان در روز کریسمس شگفت زده شوند. آندره کویپرس(André Kuipers) فضانورد هلندی که در مأموریت اکسپدیشن ۳۰ با چنین صحنه ای در ایستگاه فضایی بین المللی روبرو شده بود اظهار داشت: آنها این هدایا را در ماه آوریل و چند ماه پیش از رسیدن ما با یک مأموریت دیگر به فضا ارسال کرده بودند و این فوق العاده بود.
پخت کلوچه در فضا
یکی دیگر از سنت های محبوب کریسمس پختن کلوچه های شکری است. در حالیکه امکان دارد انتظار نداشته باشید این کلوچه ها در فضا هم به این خوبی تهیه شوند اما در نهایت و بعد از آماده شدن، شگفت زده خواهید شد. در دسامبر ۲۰۱۹، فضانوردان آزمایشی در ایستگاه فضایی بین المللی انجام دادند تا ببینند پخت و پز در فضا چگونه است. طی این آزمایش فضانوردان کوکی های شکلاتی تهیه کردند. کریستینا کخ، از فضانوردان که آن زمان در ایستگاه فضایی بین المللی حضور داشت در توییتی نوشت که خدمه ساکن ایستگاه فضایی بین المللی در ۲۶ دسامبر برای بابانوئل مقداری شیر و شیرینی کریسمس درست کرده اند. خمیر این کوکی و اجاق گاز مخصوص ایستگاه فضایی بین المللی، در ماه نوامبر سال ۲۰۱۹ میلادی بوسیله فضاپیمای “سیگنوس”(Cygnus) به فضا ارسال شده بودند و بعد از پخت موفقیت آمیز، کوکی ها به زمین فرستاده شدند. پخت این پنج کوکی برای جشن کریسمس در فضا انجام شد و خمیر آن از قبل تهیه شده بود. “کریستینا کخ” با حضور طولانی خود در فضا موفق شد رکورد حضور یک فضانورد زن در فضا با یک پرواز را به نام خود ثبت کند. وی طی حضور موثر خود در فضا چند پیاده روی فضایی انجام داد و برای نخستین بار در تاریخ به همراه دوست و همکار خود “جسیکا میر”(Jessica Meir) نخستین پیاده روی فضایی کاملا زنانه را با موفقیت به سرانجام رساند.
رویت خانه زمینی ها از فضا
شاید برایتان جالب باشد که بدانید ۲۶۸۳ لامپ ال ای دی کریسمسی لازم است تا خانه شما از فضا قابل رویت باشد. اگر فیلم کریسمسی” Deck the Halls” با بازی متیو برودریک و دنی دویتو را دیده باشید، پس با این مورد آشنا هستید چون که در این فیلم، شخصیت دویتو تلاش می کند با یک لامپ بزرگ کریسمس، خانه اش را از فضا نمایان کند. نکته جالب این است که نمایشنامه این فیلم، الهام بخش محققان دانشگاه لستر شد و آنها تصمیم گرفتند تا دریابند دقیقا به چه تعداد لامپ برای رویت و دیده شدن یک خانه از فضا نیاز است. آنها بعد از آزمایشات دریافتند آن عدد جادویی که سبب رویت خانه شما از ایستگاه فضایی بین المللی می شود بدون در نظر گرفتن هیچ گونه آلودگی نوری ۲۶۸۳ است و این به آن معناست که اگر افراد با ۲۶۸۳ لامپ ال ای دی خانه خویش را تزیین کنند امکان دارد خانه آنها از ایستگاه فضایی بین المللی قابل رویت باشد.
روز کریسمس در فضا
نخستین فضانوردانی که روز کریسمس را در فضا گذراندند فضانوردان مأموریت آپولو ۸ بودند. آپولو ۸(Apollo ۸) دومین مأموریت پرواز فضایی انسان در برنامه فضایی آپولو در ۲۱ دسامبر سال ۱۹۶۸ پرتاب شد و به نخستین فضاپیمایی تبدیل شد که مدار زمین را ترک نمود، به ماه رسید، در مدار آن چرخید و به سلامت بر روی زمین نشست. فرانک بورمن، جیم لوول و بیل اندرس از فضانوردان این مأموریت بودند. طی این مأموریت تاریخی که آنها در ۲۱ دسامبر ۱۹۶۸ انجام دادند توانستند به مدت شش روز و سه ساعت و بیست و چهار ثانیه در فضا بمانند. آندرس و بورمن، همراه با جیم لوول بامداد روز ۲۱ دسامبر ۱۹۶۸ از مرکز فضایی کندی سوار بر موشک “ساترن V” زمین را ترک کردند. آنها در تاریخ ۲۷ دسامبر ۱۹۶۸ با موفقیت به زمین بازگشتند. در این مأموریت بود که این سه فضانورد، یکی از منحصر به فردترین تصاویر عصر فضا معروف به “طلوع زمین”(Earthrise) را گرفتند.
ساخت درخت کریسمس از قوطی
نخستین درخت کریسمس در فضا از قوطی ساخته شده است و این کار توسط خدمه ایستگاه فضایی اسکای لب(Skylab) که ۲۵ دسامبر را در فضا سپری می کردند، برای نخستین بار با موفقیت انجام شد. در طول دوره کریسمس سال ۱۹۷۳، خدمه این ایستگاه فضایی متوجه شدند که تعداد زیادی قوطی غذا خالی دارند که می توانند با آنها یک کار جالب انجام دهند و بدین منظور آغاز به ساخت یک درخت کریسمس با آنها کردند. ایستگاه فضایی اسکای لب اولین ایستگاه پژوهشی ناسا در فضا بود که بین سالهای ۱۹۷۳–۱۹۷۹ در مدار زمین قرار داشت. اسکای لب اولین و تنها ایستگاه مداری آمریکا، بعد از مأموریت سفینه های آپولو در سال ۱۹۷۳ به فضا پرتاب شد. به دنبال لغو آخرین مأموریت های آپولو به ماه، کارشناسان ناسا با انجام تغییراتی در موشک ساترن-۵ آزمایشگاه فضایی اسکای لب را با هدف بررسی تاثیرات محیط فضا بر روی فضانوردان و مطالعه دقیق تر خورشید به وسیله تلسکوپ هایی در طیف ماورای بنفش و اشعه ایکس ساختند. آزمایشگاه مداری “اسکای لب” در مجموع حدود ۹۰ تن وزن، ۳۶ متر طول و ۳۶۱ متر مکعب فضای مفید داشت. چهار باتری خورشیدی، انرژی مورد نیاز فضانوردان را با استفاده از نور خورشید تأمین می کرد. این آزمایشگاه عظیم فضایی به یخچال، اجاق برقی برای گرم کردن غذا، حمام و توالت و دیگر وسایل استراحت و زندگی مجهز بود. غیر از آن وسایل و تجهیزات برای پژوهش های علمی مختلف همچون در زمینه های زیست شناسی، پزشکی، نجوم و غیره قرار داشت. در ابتدا پیشبینی شده بود که اسکای لب، حداقل ۱۰ سال در مدار زمین باقی بماند ولی بعد از سه سال، به علل مختلف از ارتفاع ایستگاه کاسته شد تا جایی که دیگر امن نبود و متخصصان ایستگاه را در موقعیت سقوط قرار دادند. برخورد ایستگاه با لایه های جو زمین سبب شد بخش زیادی از آن بسوزد و قسمت هایی از آن هم دور از مناطق مسکونی در اقیانوس غرق شد.
صرف غذای کریسمس در فضا
از سال ۲۰۰۰، ایستگاه فضایی بین المللی میزبان فضانوردان مختلف از سراسر جهان بوده است. با عنایت به حضور تمام ملیت های مختلف در یک مکان، کریسمس در ایستگاه فضایی بین المللی به یک مرکز چندفرهنگی تبدیل گشته است. در بعضی موارد، خدمه می توانند چندین بار در سال تعطیلات مختلفی را جشن بگیرند، چونکه امکان دارد چند خدمه از کشورهای مختلف ساکن ایستگاه فضایی بین المللی باشند. از نکات برجسته جشن کریسمس میتوان به صرف غذهای متنوع در فضا اشاره نمود. بعنوان مثال، در سال ۲۰۱۶ فضانورد فرانسوی توماس پسکه غذاهای سنتی زادگاه خود یعنی منطقه نرماندی فرانسه برای کریسمس که زبان گاو بود را با دیگر فضانوردان صرف کرد.