جلوگیری از متاستاز تومور با به خواب بردن سلول های سرطانی!

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافته اند که شاید به خواب بردن سلول های سرطانی با کمک یک دارو بتواند به جلوگیری از بازگشت بیماری و متاستاز تومور کمک نماید.
به گزارش خرید بک لینک به نقل از ایسنا و به نقل از نیوزبریک، یک روش درمانی جدید با وادار کردن سلول های سرطانی به حالت خفته که در آن قادر به تکثیر نیستند، از رشد تومورهای قابل متاستاز در موش ها جلوگیری می کند. این پژوهش می تواند به عرضه درمان های جدیدی بیانجامد که از بازگشت یا گسترش انواع متعدد سرطان، همچون سرطان پستان و “کارسینوم سلول سنگفرشی سر و گردن”(HNSCC) جلوگیری می کنند.
خیلی از بیماران مبتلا به سرطان، اغلب سال ها یا دهه ها بعد از درمان ابتدایی، بازگشت بیماری را تجربه می کنند و تومورهای جدیدی در بدن آنها شکل می گیرند که باردیگر در همان مکان رشد می یابند یا به سایر قسمت های بدن می رسند. این تومورهای ثانویه، اغلب نسبت به درمان مقاوم هستند و توسط سلول های توموری تولید می شوند که قبل از فعالیت و تکثیر مجدد امکان دارد برای دوره های طولانی خاموش بماند. بنابراین، اگر پژوهشگران بتوانند راهی را برای نگه داشتن سلول های سرطانی باقی مانده در حالت خفته پیدا کنند، امکان دارد از بازگشت بیماری جلوگیری شود.
“ماریا سولداد سوسا”(Maria Soledad Sosa)، پژوهشگر “مدرسه پزشکی آیکان در مانت ساینای”(ISMMS) و “خولیو آگویر گیسو”(Julio Aguirre Ghiso)، پژوهشگر “کالج پزشکی آلبرت اینشتین”(Albert Einstein College of Medicine)، در پژوهش پیشین خود دریافتند که توانایی سلول های سرطانی برای خاموش ماندن، توسط پروتئینی معروف به “NR2F1” کنترل می شود. این پروتئین گیرنده می تواند وارد هسته سلول شود و ژن های بسیاری را روشن یا خاموش کند تا برنامه ای فعال شود که از تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری می کند. سطح NR2F1 معمولاً در تومورهای ابتدایی کم است اما در سلول های سرطانی غیرفعال، افزایش می یابد. هنگامی که سلول های سرطانی باردیگر تکثیر را آغاز می کنند و تومورهای عودکننده یا متاستاتیک را می سازند، سطح پروتئین NR2F1 یک مرتبه دیگر کاسته می شود.
آگویر گیسو اظهار داشت: ما فکر کردیم که شاید فعال کردن NR2F1 با استفاده از یک مولکول کوچک، یک راهبرد بالینی جذاب برای القای خواب به سلول های سرطانی و پیشگیری از بازگشت و متاستاز بیماری باشد.
این گروه پژوهشی، از یک روش کامپیوتری برای شناسایی دارویی معروف به “C26” استفاده کردند که NR2F1 را فعال می کند. آنها دریافتند که درمان سلول های کارسینوم سلول سنگفرشی سر و گردن با C26، به افزایش سطح NR2F1 و توقف تکثیر سلولی منجر می شود.
سپس پژوهشگران به بررسی این مورد پرداختند که آیا C26، از متاستاز در موش ها جلوگیری می کند یا خیر.

حیواناتی که سلول های کارسینوم سلول سنگفرشی سر و گردن به دست آمده از بیمار به آنها تزریق می شود، معمولاً تومورهای ابتدایی بزرگی را می سازند که بعد از برداشتن تومور اصلی، به ریه ها گسترش می یابند. درمان موش ها با C26 در این آزمایش، اندازه تومورهای ابتدایی را کم کرد و بعد از جراحی، دوزهای بیشتر C26 توانست رشد تومورهای متاستاتیک را به صورت کامل متوقف نماید. ریه موش ها بعد از درمان، تنها چند سلول سرطانی غیرفعال را در بر داشت که حتی بعد از قطع کردن درمان هم قادر به تکثیر نبودند.
پژوهشگران دریافتند که C26 با فعال کردن NR2F1، سلول های سرطانی را به حالت خواب بلندمدت فرو می برد که با الگوی منحصر به فرد فعالیت ژن مشخص می شود. بازگشت بیماری در بیماران مبتلا به سرطان که تومورهای آنها الگوی مشابهی از فعالیت ژن را نشان می دهند، دیده نمی گردد و این نشان داده است که القای برنامه خواب با C26 می تواند در انسان هم موثر باشد.
سوسا اظهار داشت: داروهایی که NR2F1 را فعال می کنند، امکان دارد بخصوص برای درمان سرطان پستان مفید باشند. شاید فعال کردن NR2F1 بتواند بیداری مجدد سلول های سرطانی خفته را سرکوب کند. از آنجائیکه درمان C26، سطح NR2F1 را زیاد می کند، این روش امکان دارد برای درمان سرطان های دیگر هم مفید باشد.
آگویر گیسو اظهار داشت: پژوهش ما به صورت کلی، راهبردی مبتنی بر یک مکانیسم منطقی را برای بهره برداری از خواب فعال شده با NR2F1 بعنوان یک گزینه درمانی برای پیشگیری از متاستاز نشان داده است.
این پژوهش، در “Journal of Experimental Medicine” به چاپ رسید.

منبع:

دسته‌ها