اهدای جایزه ایگ نوبل به پژوهش های عجیب و خنده دار علمی!

طی مراسمی که به صورت آنلاین برگزار شد، پژوهشگرانی که بررسی های عجیبی در حوزه علم انجام داده بودند، جوایز ˮایگ نوبلˮ را دریافت نمودند.
به گزارش خرید بک لینک به نقل از ایسنا و به نقل از گاردین، پژوهش های پیشگامانه در مورد موضوعات عجیبی مانند مزایای انتقال کرگدن به صورت وارونه، با اهدای جایزه “ایگ نوبل” (Ig Nobel) مورد تحسین قرار گرفتند.
نباید جایزه ایگ نوبل را با جایزه نوبل اشتباه گرفت، چونکه جوایز ایگ نوبل به قلمرو عجیب و غریب علم مربوط هستند و به پژوهش هایی اهدا می شوند که ابتدا مردم را می خندانند و سپس آنها را به تفکر وادار می کنند.
برندگان نوبل واقعی طی مراسمی که به صورت آنلاین در “دانشگاه هاروارد” (Harvard University) برگزار شد، ۱۰ جایزه ایگ نوبل را به دانشمندان، اقتصاددانان، پزشکان و ریاضیدانان ۲۴ کشور در ۶ قاره اهدا کردند.
پروفسور “دیوید کریر” (David Carrier)، استاد زیست شناسی “دانشگاه یوتا” (University of Utah) و برنده جایزه صلح ایگ نوبل اظهار داشت: زمانی که خبر برنده شدن خویش را شنیدم، کمی عصبی بودم. من فکر می کردم که آیا این جایزه را می خواهم یا خیر و بعد از کمی بررسی، به این نتیجه رسیدم که پاسخ مثبت است.
“کریر” و همکارانش تلاش کردند تا این فرضیه بحث برانگیز را آزمایش نمایند که مردان برای محافظت از صورت خود در دعواهایی که با مشت زدن صورت می گیرند، ریش می گذارند؛ در حالیکه “چارلز داروین” (Charles Darwin)، ریش را بعنوان زینتی برای جذابیت یا تحریک جنس مخالف در نظر می گرفت. “کریر” در این پژوهش، شواهدی برای خصوصیت های محافظتی ریش ها پیدا کرد. او بعد از انداختن وزنه روی ماده ای شبیه به استخوان پوشیده از پشم گوسفند، به این نتیجه رسید که پوست دارای مو خیلی بیشتر از پوست صاف، انرژی جذب می کند.

وی ادامه داد: این بدان معنا نیست که ریش، محافظت بالایی را فراهم می آورد. آنچه می توانیم بگوییم این است که ریش، تا اندازه ای از استخوان ها و پوست محافظت می کند.
“کریر” هم اکنون این سوال را دارد که آیا ریش امکان دارد بعنوان مانعی برای درست دیدن عمل کند و بدین ترتیب هدف قرار دادن فک در مبارزه، دشوارتر شود.
جایزه ایگ نوبل اقتصاد، به “پاولو بلاواتسکی” (Pavlo Blavatskyy)، استاد “مدرسه بازرگانی مون پلیه” (Montpellier Business School) رسید که از الگوریتم بینش کامپیوتری و تصویر سیاست مداران، برای پیدا کردن شواهدی در خصوص ارتباط تنگاتنگ چاقی با فساد ملی بهره برده است.
جایزه ایگ نوبل فیزیک، به پژوهشی اهدا شد که توضیح می دهد چرا عابران پیاده دائما با یکدیگر برخورد نمی کنند.
از میان برندگان جدید ایگ نوبل میتوان به “جان مولرنان” (John Mulrennan)، فرمانده بازنشسته نیروی دریایی آمریکا اشاره نمود که موفق شد برای پژوهش خود در مورد از بین بردن سوسک های روی زیردریایی ها با کمک حشره کش بسیار قوی “ارگانوفسفات” (Organophosphate)، جایزه حشره شناسی را دریافت کند.
جایزه ایگ نوبل حمل و نقل، به گروهی از پژوهشگران اهدا شد که دریافتند کرگدن هایی که به آنها آرامبخش داده شده است را به صورت وارونه و هوایی میتوان بهتر جا به جا کرد.

جایزه بوم شناسی ایگ نوبل، به پژوهشی اهدا شد که در مورد باکتری های زنده روی آدامس های چسبیده به پیاده رو صورت گرفته بود.
جایزه زیست شناسی ایگ نوبل، به دکتر “سوزان شوتز” (Susanne Shötz)، پژوهشگر “دانشگاه لوند” (Lund University) برای پژوهش های گسترده او در زمینه خرخر کردن، غرغر کردن، ناله کردن، جیغ زدن و میو میو کردن گربه ها که به برقراری ارتباط کمک می کنند، اهدا شد.

پروفسور “جاناتان ویلیامز” (Jonathan Williams)، پژوهشگر حوزه شیمی جو “مؤسسه شیمی ماکس پلانک” (Max Planck Institute for Chemistry) و همکارانش، جایزه ایگ نوبل شیمی را دریافت نمودند. مبحث پژوهش آنها، نحوه تغییر انتشار بوی بدن تماشاگران سینما با عنایت به نمایش صحنه های خشن، کمدی و سایر موضوعات بود. آنها در این پژوهش دریافتند که سطح “ایزوپرن” (isoprene) هنگام پخش فیلمهای ترسناک، میان سنین متعدد به شدت متفاوت است.
“ویلیامز” اظهار داشت: ما حالا می دانیم که انسان ها، سیگنال ها را بر مبنای حالات احساسی متعدد منتشر می کنند. پرسش طلایی این است که آیا دیگران هم این سیگنال ها را درک می کنند.

منبع:

دسته‌ها