پژوهشگران چینی در مطالعه اخیرشان اظهار کرده اند، حتی افراد دارای کلیه سالم نیز در صورت داشتن علایم افسردگی مکرر بعد از مدتی عملکرد کلیه آنها با مشکلاتی مواجه می شود.
به گزارش خرید بک لینک به نقل از ایسنا و به نقل از سای تک دیلی، افسردگی یک بیماری شایع در افراد میانسال و مسن است و می تواند به انواع مشکلات روحی و جسمی منجر شود. پژوهشگران در تحقیقات قبلی ارتباطی بین علایم افسردگی و کاهش سریع عملکرد کلیه در بیماران مبتلا به بیماری کلیوی مزمن(CKD) را دریافته بودند اما تصمیم گرفتند تاثیر آن بر افرادی که سالم هستند را نیز مورد بررسی قرار دهند. در این مطالعه پژوهشگران “دانشگاه نانفنگ” برای یافتن ارتباط افسردگی در افراد با کلیه های سالم بررسی هایی را انجام دادند و طی آن اطلاعات مربوط به ۴۷۶۳ فرد با کلیه های سالم را تجزیه و تحلیل کردند.
در شروع مطالعه، ۳۹ درصد از شرکت کنندگان دارای علایم افسردگی بودند و طی یک پیگیری متوسط ۴ ساله، ۲۶۰(۶ درصد) شرکت کننده کاهش سریع عملکرد کلیه را تجربه کردند. بین علایم افسردگی در ابتدای مطالعه و کاهش سریع عملکرد کلیه طی این سال ها ارتباط معنا داری وجود داشت. پژوهشگران اعلام کردند شرکت کنندگان با علایم مکرر افسردگی، ۱.۴ برابر بیشتر از شرکت کنندگان با علایم افسردگی کم، کاهش عملکرد کلیه را تجربه کردند.
بیماری کلیوی مزمن یک عامل خطرناک در بیماریهای قلبی عروقی، نارسایی کلیه و مرگ و میر در سراسر جهان است. بنابراین، شناسایی عوامل خطرناک اصلاح پذیر ممکنست به تشخیص و پیشگیری بموقع منجر شود و از بار عظیم عوارض مربوط به آن بیماری بکاهد.