خرید بک لینک: تصویری تکان دهنده از قطب شمال که با یخ ذوب شده احاطه شده است جایزه ی برترین عکس مسابقات عکاسی علوم سال ۲۰۲۰ را از آن خود کرد.
به گزارش خرید بک لینک به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، این رقابت توسط انجمن سلطنتی عکاسی برگزار می گردد و در آن از ماجراهای قابل توجه پشت پرده ی اکتشافات و دستاوردهای علمی تجلیل می شود.
تصویر برنده سال در مورد گرم شدن زمین هشدار می دهد برای اینکه شمالی ترین نقطه زمین با آب و نه یخ احاطه شده و علت آن افزایش گرمای سیاره است.
برنده ی بخش “علوم عمومی” تصویر بازسازی شده دیجیتالی بقایای کشتی اس اس تستلگرم(SS Thistlegorm) بود. یک کشتی تجاری متعلق به بریتانیا در جنگ جهانی دوم که در سال ۱۹۴۱ غرق شد و الان در اعماق دریای سرخ قرار دارد.
در گروه عکاسان زیر ۱۸ سال و در دسته ی تغییرات جوی یک پسر ۱۱ ساله ی چینی برنده شد. او عکسی خیره کننده از “Apollo’s Emissary” یکی از بزرگ ترین نیروگاه های خورشیدی غرب چین گرفته است.
عکسی با نام “سلفی رنگین کمانی” نیز برنده ی گروه جوانان در بخش علوم عمومی شد. در این عکس طیفی از نور از روی سایه ی عکاس ۱۲ ساله می گذرد.
تصویر سو فلاد(Sue Flood) از قطب شمال جایزه ی اصلی بخش تغییرات جوی را دریافت کرد برای اینکه این عکس به خوبی تاثیرات انتشار کربن در جهانی که در آن زندگی می نماییم را نشان میدهد. این عکس قطب شمال را در عرض جغرافیایی ۹۰ درجه نشان میدهد که با آب احاطه شده، مکانی که انتظار می رود سرشار از یخ باشد. از آنجایی که موضوع اصلی جشنواره ی علوم منچستر تغییرات جوی است، امسال نخستین سالی است که این بخش به رقابت عکاسان نیز اضافه شده است. این ۴ تصویر برنده که قرار بود در موزه ی علم و صنعت منچستر به معرض نمایش گذاشته شوند حالا به همراه ۷۵ اثر منتخب دیگر به صورت مجازی به نمایش در خواهند آمد و تا دوم ماه مه قابل بازدید هستند.
دکتر مایکل پریچارد(Michael Pritchard) مدیر انجمن سلطنتی عکاسی می گوید: رقابت امسال بیشتر از هر سال دیگری تاثیر علم و تغییرات جوی را بر زندگی ما نشان میدهد. تصاویر منتخب قابل توجه هستند و موجب می شوند بیشتر در مورد جهان پیرامون مان فکر نماییم. هدف از این جوایز که برای همه یکسان است به تصویر کشیدن نقش علوم بر زندگی روزمره ما است و همین طور برای نشان دادن این مساله که چگونه تصویربرداری به ثبت و توضیح مسائل جهانی و رویدادهای علمی کمک می نماید.
خانم فلاد می گوید: من خیلی خوشحالم که تصویر من برگزیده شده است. تغییرات جوی واقعی است و یخ های قطبی به شکل نگران کننده ای در حال ذوب شدن هستند. این مساله تهدیدی جدی برای حیات وحش و انسان ها در سراسر جهان خواهد بود. من امیدوارم افراد زیادی این عکس را ببینند تا اقدامات فوری در مورد تغییرات جوی توسط افراد، شرکتها و دولت ها صورت گیرد.
سایمون براون(Simon Brown) عکاس برنده ی بخش “علوم عمومی” می گوید: بازسازی تصویر بقایای کشتی نتیجه ی استفاده از ۱۵۰۰۵ فریم است که هر کدام برای گرفتن تصویری مستقیم به سمت پایین تنظیم شده بودند و سپس همگی به وسیله ی اطلاعات سامانه موقعیت یاب جهان GPS نشانه گذاری و با یکدیگر ادغام شدند.
این کشتی که مکان غواصی تفریحی است به آرامی در حال تبدیل شدن به قسمتی از صخره های مرجانی منطقه است.
براون می گوید: تلفیق علم و هنر تحولی خلاقانه و فوق العاده است که در آن داده ها و تفاسیر بصری در کنار هم قرار می گیرند و نمایی متفاوت از جهان ارائه می کنند. هنگامی که در مسابقه شرکت می کردم فکر می کردم که تصویری متشکل از ۱۵ هزار فریم جدا از هم باید جالب باشد اما لحظه ای فکر نمی کردم ممکنست برنده شوم. شنیدن این خبر غافلگیری شیرینی بود.
ریموند ژانگ(Raymond Zhang) ۱۱ سال دارد. او که از میان چهار برنده تنها کسی است که خارج از بریتانیا زندگی می کند برای عکسی که از یک نیروگاه خورشیدی در محل زندگی اش ثبت کرد، برنده ی بخش جوانان در حوزه ی تغییرات جوی شد.
این نیروگاه خورشیدی دارای ۱۲ هزار آینه است که نور خورشید را به سمت برج مرکزی منعکس می کنند تا سدیم نیترات گرم شده و بخار آن توربین ها را تبدیل به مولدهای نیرو کند. این نیروگاه در تولید گرما بسیار موثر است و می تواند در طول شب نیز برق تولید نماید و موجب جلوگیری از انتشار ۳۵۰ هزار تن گاز دی اکسیدکربن در سال شود.
ریموند می گوید: من بسیاری از برنده شدن هیجان زده ام و امیدوارم افراد جوان بیشتری مثل من به تغییرات جوی توجه نشان دهند.
کیتی اپلتون(Katy Appleton) نیز برنده ی ۱۲ ساله ی بخش علوم عمومی بود. تصویر او عبور طیفی از نور بعد از گذر از منشور را از روی سایه اش نشان میدهد.
کیتی می گوید: وقتی فهمیدم تصویر من برنده شده غافلگیر و هیجان زده شدم. تصویر من تصویر خیلی ساده ای است و این مساله نشان میدهد که هر کسی فارغ از آن که چند سال دارد و یا چه تجهیزاتی در اختیار دارد می تواند در مسابقات عکاسی شرکت نماید.
تصویر یک حباب صابون در حال انجماد که به سبب تفاوت نقطه انجماد آب و صابون چنین کریستال های یخی در آن به وجود آمده توسط دان کمارچکا(Don Komarechka) ثبت شده است.
خوزه مانوئل مارتینز لوپز (Jose Manuel Martinez Lopez) تصویری از لنزهای بسیار کوچک ۰.۸ میلی متری درون سلول های خورشیدی گرفته است.
این عکس از پیتر دازلی(Peter Dazely)، با عنوان “لاله سیاه”، یک تصویر اشعه ایکس از یک لاله سیاه است.
ماتئوس موربک(Mateus Morbeck) تصویری از آتش سوزی جنگل های واقع در فلات برزیل ثبت کرده است.
این تصویر با عنوان “مروارید پنهان کرواسی” توسط برونو فانتولین (Bruno Fantulin) گرفته شده است و نمای فوق العاده ی آسمان شب این کشور را نشان میدهد.
این تصویر که از جاناتان برت (Jonathan Brett) است. لحظه ای را نشان میدهد که پروفسور رابرت مک لارن(Robert MacLaren)، جراح مشهور جهان، یک عمل جراحی نوین بر روی یک بیمار انجام می دهد تا با بهره گیری از یک اسکنر ویروسی حاوی ژن سالم را وارد چشم فرد نابینا می کند تا او را درمان کند.
این عکس که توسط دکتر هاکان کوارنستروم (Hakan Kvarnstrom) ثبت شده نمایی خیره کننده از یک کلنی جلبک های سمی را به تصویر می کشد.
عکس غروب در مزرعه بادی “مارکونا” در پرو تصویری زنده از چیزی را نشان میدهد که بزرگترین امید بشر برای رها کردن سوخت های فسیلی است. این عکس از دیوید مارتین ۱۱ توربین بادی را نشان میدهد که در سال ۲۰۱۱ تولید شده و ۳۲ مگاوات برق تولید می کنند.
منبع: mpo-kr.ir