توسعه سیستم اصلاح ژنوم با کمک یک کارت حافظه ژنتیکی

به گزارش خرید بک لینک پژوهشگران روسیه و بلژیک، ساختاری ابداع نموده اند که به یک کارت حافظه ژنتیکی شباهت دارد و می تواند به توسعه سیستم اصلاح ژنوم کمک نماید.
به گزارش خرید بک لینک به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، پژوهشگران “دانشگاه پلی تکنیک پتر کبیر سن پترزبورگ”(SPbPU) با همکاری پژوهشگران بلژیکی، گامی به سمت توسعه فناوری اصلاح ژنوم برداشته اند. هم اکنون، این امکان وجود دارد که مواد ژنتیکی در اندازه ها و ساختارهای گوناگون، به اندام ها و بافت ها ارسال شوند.
این کلیدی برای از بین بردن نقص های DNA و درمان بیماران بیشتر است. این گروه پژوهشی، یک حامل پلیمر با خصوصیت های منحصر به فرد ابداع کردند که چندین نوع ماده ژنتیکی را می توان در ساختار آن بارگذاری کرد. دانشمندان به صورت ویژه توانستند مواد ژنتیکی گوناگون از “آران ای خاموشگر”(siRNA) گرفته تا “آران ای پیام رسان”(mRNAs) را در این ساختار بارگذاری کنند. کارایی این موضوع، روی سلول های بنیادی انسان نشان داده شد.
“الکساندر تیمین”(Alexander Timin)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: هم اکنون بیشتر واکسن ها همچون واکسن کووید-۱۹، برپایه آران ای پیام رسان ساخته می شوند. این نوعی کارت حافظه ژنتیکی به حساب می آید و اطلاعاتی دارد که می تواند سیستم ایمنی انسان را فعال کند تا یاد بگیرد که چگونه با پروتئین های دشمن کنار بیاید. معمولا برای اهداف پزشکی، از حامل های متفاوتی استفاده می شود. ما ثابت کردیم که امکان رساندن مواد ژنتیکی در اندازه های گوناگون با استفاده از نوعی حامل وجود دارد. این فناوری، افق های جدیدی را برای توسعه سیستم های انتقال غیر ویروسی می گشاید.
به قول دانشمندان، می توان این حامل در مقیاس میکرون را به همراه مواد ژنتیکی گنجانده شده در آن، به وسیله تجویز سیستمیک و یا به صورت موضعی انتقال داد.
“ایگور رادچنکو”(Igor Radchenko)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: ما می خواهیم در آینده، آزمایش هایی را روی حیوانات آزمایشگاهی حامل تومور انجام دهیم تا بفهمیم که مواد ژنتیکی تحویل داده شده به تومور چگونه مدیریت می شوند.
این پژوهش، در مجله “Particle & Particle Systems Characterization” به چاپ رسید.

منبع: