مبتلا شدن به شکلی سرطان مغزی نادر با قرار گرفتن در معرض یک پاتوژن

به گزارش خرید بک لینک توکسوپلاسما گوندی(Toxoplasma gondii) یکی از پاتوژن های متداول در موادغذایی(food-borne pathogens) است که میل به اتصال به بافت عصبی دارد و امکان دارد منجر به تشکیل کیست در مغز شود.
به گزارش خرید بک لینک به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، در مطالعات گذشته ارتباط بین گلیوما و افزایش شیوع عفونت توکسوپلاسما گوندی مشخص شده بود اما مطالعات پیوسته ای انجام نشده بود.
به تازگی محققان انجمن سرطان آمریکا در یک مطالعه جدید ارتباط بین آنتی بادی های توکسوپلاسما گوندی پیش تشخیصی(prediagnostic) و خطر مبتلا شدن به گلیوما را در دو مطالعه پیوسته بررسی کردند.
گلیوما(Glioma) یکی از تومورهای اولیه سیستم عصبی مرکزی است که در نخاع یا مغز بروز می کند و منشا تومور از سلول های یاخته گلیال است.
این مطالعه نشان داده است افرادی که دارای گلیوما هستند نسبت به افرادی که به سرطان مبتلا نبوده اند احتمال آنکه آنتی بادی بیشتری برای توکسوپلاسما گوندی داشته باشند، بیشتر است.
دراین مطالعه، دانشمندان ارتباط بین آنتی بادی های توکسوپلاسما گوندی را که چندین سال پیش از تشخیص سرطان و خطر مبتلا شدن به گلیوما اندازه گیری شده بود، بررسی کردند. دانشمندان دریافتند که کاهش قرار گرفتن در معرض این عامل بیماری زا رایج در مواد غذایی می تواند یک عامل خطرناک قابل اصلاح(modifiable risk factor) برای تومورهای مغزی بسیار تهاجمی در بزرگسالان را فراهم آورد.
دانشمندان گفتند: ارتباطی بین آنتی بادی های توکسوپلاسما گوندی و گلیوما در دو گروه از افراد(بیماران مبتلا به گلیوما و افرادی که به این بیماری مبتلا نشده بودند) یکسان بود. این یافته ها نشان داده است افرادی که بیشتر در معرض انگل توکسوپلاسما گوندی قرار دارند، احتمال مبتلا شدن به گلیوما در آنها بالا است اما برای تایید این مورد باید مطالعه بیشتری صورت گیرد و این آزمایشات باید در گروه بزرگتر و متنوع تری از افراد تکرار شود.
دانشمندان خاطرنشان کردند اگر مطالعات انجام شده در آینده هم این یافته ها را ثابت کند، تلاشهای مداوم برای کاهش قرار گرفتن در معرض این پاتوژن نخستین کار برای جلوگیری از این تومور مغزی بسیار تهاجمی خواهد بود.

دسته‌ها