خرید بک لینک: چگونه برای یک دوره آزمایشی تزریق واکسن کرونا ثبت نام کنیم؟ چه کسی واجد شرایط است؟ آیا در ازای آزمایش بر روی افراد پولی به آنها پرداخت می شود؟ آیا واکسن آزمایشی می تواند از افراد محافظت کند؟ ممکنست افراد بعد از زدن واکسن بیمار شوند؟ در صورت بیمار شدن چه کسی هزینه های درمان را می پردازد؟ اینها سوالاتی هستند که اگر مانند خیلی از افراد جهان قصد کمک به دانشمندان توسعه دهنده واکسن کرونا و شرکت در آزمایش ها را داشته باشیم، ممکنست به ذهن مان برسد.
به گزارش خرید بک لینک به نقل از ایسنا و به نقل از نیویورک تایمز، شاید شما یکی از افراد بشردوستی باشید که به دنبال راهی برای کمک به مبارزه با ویروس کرونا هستید. شاید هم از آن دسته از افرادی هستید که امیدوارید بتوانید جزو نخستین نفراتی باشید که واکسن آزمایشی را امتحان می کنید یا شاید جزو آن دو دسته از افراد نیستید و فقط به چند صد دلار پول نیاز دارید.
دلیل شما برای داوطلب شدن و زدن واکسن آزمایشی هر چه باشد، دانشمندان، متخصصان اخلاق زیستی و داوطلبان فعلی می گویند شرکت در آزمایش و زدن واکسن می تواند کاری مفید و مدلول داری باشد، چونکه بدون حضور صدها هزار داوطلب هیچ واکسنی برای جهانیان وجود نخواهد داشت و تا دانشمندان آنرا بر روی داوطلبان آزمایش نکنند، نمی توانند از صحت و امن بودن آن اطمینان حاصل کنند. اما ممکنست در صورت باخبرشدن از تعهدات و خطراتی که یک آزمایش به همراه دارد، تعجب کنید. ما درباره این موارد در این خبر به شما نکاتی را گفته ایم.
چگونه می توان در یک آزمایش شرکت کرد؟
برخی از سایت ها فهرستی از آزمایشات واکسن کرونا را گذاشته اند. سایت شبکه پیشگیری کووید-۱۹(Covid-۱۹ Prevention Network) که توسط موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی در موسسه ملی بهداشت به وجود آمده است، به داوطلبان کمک می نماید تا بتوانند در مطالعات مرحله ۳ شرکت نمایند.
بعنوان مثال شرکت مدرنا مدتی پیش اعلام نموده بود به ۳۰ هزار داوطلب برای انجام آزمایشات فاز سوم نیاز دارد. سایت “ClinicalTrials.gov” نیز فهرستی از مطالعات واکسن کووید-۱۹ در مراحل مختلف تهیه کرده است و “COVID Dash” نیز پورتالی است که توسط گروهی از پزشکان، متخصصان کارآزمایی بالینی و دانشجویانی که می خواهند افراد را به داوطلب شدن ترغیب کنند، مدیریت می شود. این پورتال همین طور یافته های مطالعاتی که در سراسر جهان انجام شده را نیز در اختیار کاربران قرار می دهد.
مراحل مختلف آزمایشات چگونه انجام می شود؟
سه مرحله اولیه در آزمایش واکسن وجود دارد. آزمایش فاز ۱ بر روی ایمنی واکسن متمرکز است. اگر شرکت کنید، احتمالاً جز نخستین انسان هایی هستید که واکسن را امتحان می کنند. پژوهشگران در این فاز می خواهند ردیابی کنند که آیا واکسن بر روی شما تأثیر منفی مانند ایجاد تب یا سرگیجه دارد یا خیر. بطور معمول پژوهشگران بعد از زدن هر دوز، افراد را از نزدیک تحت نظر قرار می دهند و سپس این افراد به مدت یک سال به صورت دوره ای چک خواهند شد.
در زمان دریافت واکسن، سازندگان واکسن نمی دانند که آیا واکسن مذکور از بیماری کووید-۱۹ جلوگیری می کند یا خیر و حتی اگر جلوگیری کند، افراد شانس کمی برای دریافت مقدار مناسب واکسن دارند. آزمایشات فاز ۱ برای بعضی از داوطلبان جذاب است برای اینکه پزشکان بعضی اوقات می توانند به همه افراد اطمینان دهند که آیا آنها واکسن آزمایشی دریافت می کنند یا دارونما.
فاز ۲ بزرگتر است و بطور معمول پژوهشگران بر روی چند صد نفر آزمایش انجام خواهند داد. در این مرحله، پژوهشگران هنوز در حال مشاهده عوارض جانبی هستند اما آنها همین طور به بررسی این مساله که آیا واکسن آنها پاسخ ایمنی به وجود می آورد یا خیر نیز می پردارند.
فقط آزمایش فاز ۳ به پژوهشگران اجازه می دهد تا آزمایش نمایند که واکسن آنها درست عمل می کند یا خیر. آنها این آزمایش را با حضور ده ها هزار یا صدها هزار داوطلب آغاز می کنند و طی آن به نیمی از گروه یا دو سوم افراد واکسن می زنند و به بقیه یک دارونما می دهند. پژوهشگران فردی را در معرض ویروس کرونا قرار نمی دهند، اما می کوشند یک گروه به اندازه کافی بزرگ از افراد را که در مکان هایی زندگی می کنند که احتمال آلوده شدن آنها است، مورد آزمایش قرار دهند. آنها سپس ارزیابی می کنند که آیا واکسن میزان مبتلاشدن به بیماری را کاهش داده یا از شدت بیماری در گروه آزمایشی کاهش داده است یا خیر. در واقع در هر مرحله از آزمایش هیچ تضمینی وجود ندارد که واکسنی که دریافت کرده اید از شما در مقابل ویروس کرونا محافظت می کند یا خیر.
چه مقدار پول در ازای زدن واکسن خواهند پرداخت؟
مقدار پولی که در ازای زدن واکسن پرداخت خواهد شد، می تواند چند صد یا چند هزار دلار باشد. این میزان باتوجه به دوره آزمایشی، متفاوت می باشد.
سازمان دهندگان می کوشند از ایجاد انگیزه مالی جلوگیری نمایند، بدین سبب حتی اگر آنها بتوانند در ازای داوطلب شدن به افراد پول زیادی نیز بدهند، این کار را نمی کنند.
“آرتور ال کاپلان” (Arthur L. Caplan)، متخصص اخلاق زیستی اظهار داشت: اگر پول برای شما فوق العاده جذاب است، بهتر است باردیگر به این مساله فکر کنید. نگذارید مشکلاتتان شما را کور کند، بخاطر نیاز مالی خودرا در خطر نیندازید.
اگر به سبب شرکت در آزمایشات بیمار شوم، چه کسی هزینه مراقبت از من را پرداخت می کند؟
گرچه ممکنست تصور کنید به این علت که واکسن آزمایشی یک شرکت به شما تزریق شده است در صورت بیماری شرکت تولیدکننده واکسن هزینه های مراقبت از شما را پوشش می دهد، اما دکتر کاپلان در این زمینه اظهار داشت: معمولاً آنها فقط متعهد به بازپرداخت شرکت بیمه شما می شوند.
وی اظهار داشت: اگر در آزمایشی آزار دیده باشید، شرکت های بیمه به ندرت هزینه ای پرداخت می کنند؛ بدین سبب در ابتدا و قبل از داوطلب شدن این سوالات را کامل بپرسید. در بعضی موارد، ممکنست موسسه ای که آزمایشات را انجام می دهد یا صندوق کمک جهانی دولت ایالات متحده معروف به ” Public Readiness and Preparedness Act”، این هزینه ها را پوشش دهد.
اگر بخواهم برای سرعت بخشیدن به آزمایشات به ویروس کرونا آلوده شوم، چه خواهد شد؟
در سراسر جهان اساسا بحث پرشوری در مورد این پرسش که “اگر بخواهم برای سرعت بخشیدن به آزمایشات به ویروس کرونا آلوده شوم، چه خواهد شد؟” به جریان خواهد افتاد. این نوع تحقیقات درباره واکسن “آزمایش چالش” (challenge trial) نامیده می شود که شامل زدن واکسن به داوطلبان و سپس قرار دادن آنها در معرض ویروس می باشد تا ببینند آنها به ویروس آلوده می شوند یا خیر. این روش بحث برانگیز است برای اینکه کووید-۱۹ هیچ درمانی ندارد و می تواند کشنده باشد. اما اگر چنین کاری صورت گیرد، ممکنست سرعت تحقیقات به طرز شایان توجهی افزایش پیدا کند. در اواسط ماه جولای، دانشمندان دانشگاه آکسفورد اعلام نمودند که به زودی جذب داوطلبان برای انجام چنین آزمایشی را آغاز می کنند. در ایالات متحده، تعداد انگشت شماری از تولیدکنندگان واکسن اعلام نموده اند که شاید این کار را انجام دهند.
اما چون این آزماش چالش هایی دارد، بنا بر این بعضی از کارشناسان قاطعانه با این آزمایشات مخالف هستند. اما اگر شما از این آزمایش نمی ترسید و می خواهید به پیشرفت علم کمک کنید، سایت”Day Sooner ۱”مردم را به ثبت نام در آزمایش های چالشی آینده دعوت می کند.
بتازگی اعلام گردید واکسن کروناویروس شرکت فایزر/ بایو ان تک، مدرنا، دانشگاه آکسفورد و واکسن کشور روسیه سبب ایجاد ایمنی بالای ۵۰ درصد در افراد می شود. اثربخشی واکسن کرونای شرکت “مُدرنا” بیش از ۹۴ درصد و واکسن کرونای شرکت فایزر ۹۰ درصد اعلام گردید. برمبنای اعلام وزارت بهداشت روسیه، واکسن “اسپوتنیک وی”(Sputnik V) روسیه که برای مقابله و پیش گیری از مبتلاشدن به بیماری کووید-۱۹ طراحی شده است نیز ۹۵ درصد موثر است. روز گذشته نیز اعلام گردید واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد ۷۰ درصد مؤثر است.
در این بخش از خبر می خواهیم کمی درباره تاثیر این واکسن ها و نحوه نگهداری آنها و داوطلبانی که در آزمایشات این واکسن ها شرکت کرده اند، برایتان بگوییم.
واکسن کروناویروس شرکت فایزر/بایو ان تک
نتایج آزمایش فاز ۳ واکسن کرونای شرکت آمریکایی “فایزر” امیدوارکننده بود، اما همچنان موانع بر سر راه عرضه عمومی این واکسن وجود دارد. شرکت های دارویی “فایزر”(Pfizer) و “بیو ان تک”(BioNTech) نخستین داده های آزمایش مرحله سوم واکسن کووید-۱۹ خودرا اعلام و ادعا کردند این واکسن آزمایشی مبتنی بر “آر ان ای پیام رسان”(mRNA) بیش از ۹۰ درصد در پیش گیری از بیماری علامت دار موثر واقع شده است. “آر ان ای پیام رسان”(mRNA) یک گروه مهم از RNA است که یک برنامه ژنتیکی را برای تولید یک محصول پروتئینی(پلی پپتید)، رمزگذاری(کدینگ) می کند. “mRNA” از یک الگوی دی ان ای، رونویسی(ساخته) می شود و اطلاعات کدینگ را به مکان های سنتز پروتئین یعنی ریبوزوم ها حمل می کند. در این مکان، آمینواسیدهای منتقل شده توسط آران آی ناقل(tRNA) باتوجه به اطلاعات آورده شده توسط mRNA ترجمه می شوند(پروتئین ساخته می شود).
شرایط نگهداری
پژوهشگران این شرکت اعلام نموده اند دمای مورد نیاز برای نگهداری این واکسن دمای منفی ۷۰ درجه سانتیگراد(منفی۹۰ درجه فارنهایت) است. البته طبق استانداردهای پزشکی دمای منفی ۷۰ درجه سانتیگراد درجه حرارت فوق العاده کمی نیست، چونکه بانکهای اسپرم از نیتروژن مایع با نقطه جوش منفی ۱۹۶ درجه سانتیگراد برای ذخیره سازی استفاده می نمایند یا برای مثال در موارد سرمازیستی نیز اجساد را در دمای پایین به امید دستیابی به موفقیت پزشکی در آینده ذخیره می کنند.
واکسن کروناویروس شرکت مدرنا
شرکت داروسازی “مُدرنا” اعلام نمود فاز سوم آزمایشات این شرکت نشان میدهد که واکسن کرونای آنها بیش از ۹۴ درصد در جلوگیری از کووید-۱۹ مؤثر بوده است، این واکسن که دو دوز آن باید تزریق شود، روی ۳۰ هزار داوطلب تست شده و تا حالا نتایج ایمنی داشته است.
شرکت مدرنا می گوید داده های آزمایش بالینی فاز سه یا مرحله سوم واکسن کووید-۱۹ این شرکت نشان میدهد که این واکسن بیش از ۹۴ درصد در جلوگیری از مبتلاشدن به بیماری کووید-۱۹ موثر است. نتیجه ای که “استفان بنسل”، مدیر عامل این شرکت آنرا “تغییر دهنده بازی” نامیده است.
بررسی های آزمایش بالینی مرحله سوم، ۹۵ مورد مبتلاشدن به کووید-۱۹ را در میان ۳۰ هزار شرکت کننده در این آزمایش ارزیابی کرده است. “مدرنا” که واکسن خودرا با همکاری انستیتوی ملی آلرژی و بیماریهای عفونی ساخته، می گوید که ۹۰ مورد مبتلاشدن به کووید-۱۹ در گروه دارونما در مقابل پنج مورد در گروهی که این واکسن دو دوزه را دریافت کرده اند، مشاهده شده است و این یعنی اثربخشی این واکسن ۹۴.۵ درصد تخمین زده می شود. پژوهشگران اعلام کردند که هیچ نگرانی قابل توجهی در مورد ایمنی این واکسن وجود ندارد و افزود که واکسن بطور کلی ایمن است، چونکه بیشتر عوارض جانبی در دریافت کنندگان این واکسن، برچسب خفیف یا متوسط دارد. این عوارض جانبی شامل درد در محل تزریق و پس از تزریق دوز دوم، خستگی، درد عضلانی و سردرد است.
شرایط نگهداری
“مدرنا” می گوید این واکسن در دمای دو تا هشت درجه سانتیگراد که دمای یک یخچال خانگی استاندارد یا یک یخچال پزشکی است تا ۳۰ روز پایدار باقی می ماند. همین طور تا ۶ ماه در منفی ۲۰ درجه سانتیگراد قابل نگهداری است و سالم می ماند. برای مقایسه باید اظهار داشت که واکسن “فایزر” برای نگهداری و جابجایی نیاز به دمای منفی ۷۰ درجه سانتیگراد دارد. این واکسن همین طور توزیع گسترده تری در مقایسه با واکسن “فایزر” خواهد داشت و نیاز به رقیق سازی پیش از واکسیناسیون ندارد.
واکسن کروناویروس “دانشگاه آکسفورد”
یک آزمایش بزرگ نشان داده واکسن کرونا ویروس تولید شده توسط دانشگاه آکسفورد ۷۰ درصد از گرفتار شدن افراد به علایم کووید-۱۹ جلوگیری می کند. این خبر در حالی اعلام شده که پیش تر دو شرکت فایزر و مدرنا از موثر بودن بیش از ۹۰ درصدی واکسن کرونای خود آگاهی داده بودند. با این وجود واکسن دانشگاه آکسفورد بمراتب ارزان تر است و ذخیره و دسترسی به آن در هر گوشه دنیا آسان تر از دو مورد واکسن دیگر است. بنابراین، اگر توسط نهادهای نظارتی تأیید شود، همچنان نقش مهمی در مقابله با بیماری همه گیر خواهد داشت. همین طور داده های آزمایش ها نشان میدهد زدن دوز کامل واکسن می تواند تا ۹۰ درصد از بدن افراد محافظت کند. هنگامی که به داوطلبان دو دوز بالای واکسن تزریق شد میزان محافظت ۶۲ درصد بود، اما هنگامی که در ابتدا دوز کم و سپس دوز بالا تزرق شد، این میزان به ۹۰ درصد افزایش یافت.
شرایط نگهداری
این واکسن همین طور می تواند در دمای یخچال نگهداری شود که این به آن معناست که برخلاف واکسن های فایزر/بایو ان تک و مدرنا که باید در دمای بسیار سردتر نگهداری شوند، این واکسن می تواند در هر گوشه دنیا توزیع شود.
واکسن کروناویروس کشور روسیه
توسعه دهندگان واکسن کروناویروس روسیه موسوم به واکسن “اسپوتنیک وی” (Sputnik V) گفتند برمبنای تجزیه و تحلیل دوم میان دوره ای داده های آزمایش بالینی واکسن مذکور ۹۵ درصد موثر است. وزارت بهداشت روسیه، مرکز تحقیقات دولتی گامالیا و صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه(RDIF) در اطلاعیه ای اعلام نمودند که این داده ها برمبنای داده های اولیه و ۴۲ روز پس ازتزریق نخستین دوز به داوطلبان به دست آمده است.
شرایط نگهداری
سایت بیزینس تودی مدتی پیش اعلام نمود واکسن “اسپوتنیک وی” دولت روسیه برای انجام آزمایش مرحله ۲ و ۳ به هند فرستاده خواهد شد و هنگامیکه این واکسن به دست آنها برسد، این واکسن در دمای منفی ۲۰ درجه سانتیگراد نگهداری خواهد شد.
قیمت واکسن ها
برمبنای توافقاتی که شرکتها (فایزر و مدرنا) برای تهیه واکسن های خود با دولت ایالات متحده منعقد کرده اند، هزینه واکسن فایزر برای هر دوز حدود ۲۰ دلار است، در صورتیکه این هزینه برای واکسن شرکت مدرنا ۱۵ الی ۲۵ دلار است. مقامات روسی نیز اعلام نموده اند زدن دو دوز از واکسن مذکور برای هر فرد در بازارهای بین المللی کمتر از ۲۰ دلار هزینه خواهد داشت و برای شهروندان روسیه رایگان است. به گزارش بی بی سی، هزینه واکسن آکسفورد با قیمتی در حدود ۳ پوند نیز بسیار کمتر از واکسن های فایزر (حدود ۱۵ پوند) یا مدرنا (۲۵ پوند) است.
حس و حال داوطلبین بعد از زدن واکسن کروناویروس
واکسن کروناویروس شرکت “فایزر/بایو ان تک”
اولین داوطلبانی که واکسن کرونای شرکت “فایزر” را دریافت کرده اند، بتازگی از حس و حال خود بعد از دریافت واکسن مذکور گفته اند. شرکت در آزمایش بالینی یک واکسن می تواند لحظات ناخوشایندی را به همراه داشته باشد، خصوصاً اگر عوارض جانبی آن (صرف نظر از اینکه از دارو یا اثر دارونما به وجود آمده باشد) شدید باشد.
بعضی از اولین داوطلبانی که واکسن کووید-۱۹ شرکت “فایزر” را تزریق کرده اند، تجربیات خودرا با دیگران به اشتراک گذاشتند و اثرات این واکسن را با خماری و گیجی شدید مقایسه کرده اند. آنها عوارض جانبی دریافت این واکسن را همراه با سردرد، تب و درد عضلانی بسیار شبیه به پس از مصرف مشروبات الکلی توصیف می کنند. آزمایشات مرحله سوم واکسن کووید-۱۹ “فایزر” شامل بیش از ۴۳ هزار و ۵۰۰ نفر در ۶ کشور مختلف جهان بوده است و به هیچ یک از آنها گفته نشده بود که واکسن واقعی یا دارونما به آنها تزریق شده است. با این وجود بعضی از داوطلبان معتقدند که به آنها داروی واقعی داده شده است که بعضی از عوارض جانبی مانند سردرد و بدن درد و تب را احساس کرده اند.
“گلن دشیلدز” داوطلب مرد ۴۴ ساله از آستین تگزاس ایالات متحده اظهار نمود که علایم بعد از دریافت این واکسن، قابل مقایسه با علایم خماری شدید می باشد، اما خیلی زود برطرف شده اند.
مقایسه دیگری که توسط داوطلبان انجام شده، نزدیک به تزریق واکسن آنفلوآنزا توصیف شده است که معمولاً در فصل پاییز انجام می شود.
“کری” از میسوری آمریکا می گوید که علایم او مانند علائمی است که عادت کرده بود پس از تزریق واکسن آنفلوآنزا احساس کند. وی پس از آن که در ماه سپتامبر برای نخستین بار واکسن “فایزر” را تزریق کرد، احساس سردرد، تب و بدن درد را تجربه نمود و این علایم را پس از تزریق دوم بیشتر احساس کرد.
گفتنی است که نه “دشیلز” و نه “کری” که نام خانوادگی خودرا فاش نکرده اند، در واقع نمی دانند که داروی واقعی به آنها داده شده یا دارونما، برای اینکه همانطور که گفته شد این یک آزمایش دوسوکور بوده است.
هر چند “دشیلدز” کاملاً مطمئن است که واکسن به او تزریق شده است، برای اینکه پس از آن آزمایش آنتی بادی داده که نتیجه آن مثبت شده است. به گزارش نیویورک پست، وی هنگامی که خبر موثر بودن ۹۰ درصدی واکسن انتشار یافت، بسیار هیجان زده شد.
واکسن کروناویروس شرکت “مدرنا”
“جک مورنینگ استار” (Jack Morningstar) دانشجوی ۲۱ ساله از ایالت نیو انگلند آمریکا می گوید که یکی از داوطبان شرکت کننده در آزمایش واکسن کووید-۱۹ شرکت “مُدرنا” بوده است. مورنینگ استار اظهار داشت: چند نفر از دوستانم هنگامی که در این زمینه با آنها صحبت کردم، به شکلی به من نگاه کردند که انگار از یک سیاره دیگر آمده ام. مورنینگ استار که اهل کاریبو، ماین است الان دانشجوی دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل است. وی گفت در اوخر ماه سپتامبر وی یک دوز از واکسن کووید-۱۹ شرکت مذکور را دریافت کرده است و یک ماه بعد نیز دوز دیگری به وی تزریق شده است. وی اظهار داشت: در تزریق دوم، کمی تب بالا داشتم و در محل تزریق نیز مقداری درد داشتم، اما من توانستم آن درد را با مصرف دو ایبوپروفن قطع کنم و در کل این درد خیلی شدید نبود. به سبب این واکنش به تزریق دوم، مورنینگ استار می گوید که متقاعد شده است که او قسمتی از گروه آزمایشی بوده است که واکسن اصلی کووید-۱۹ مدرنا را دریافت کرده و به او دارونما زده نشده است.
او می گوید وقتی فرصت داوطلب شدن در این آزمایش برایش به وجود آمد، چند فرد در دانشگاهی که او تحصیل می کردند به کرونا مبتلا شده بودند، بدین سبب او معتقد بود که احتمالاً دیر یا زود او نیز در معرض ویروس کرونا قرار می گیرد. مورنینگ استار اظهار داشت: من واقعاً هیچ نقطه ضعفی درباره این واکسن ندیدم، آنها همین طور هزینه مواد غذایی یک هفته من را نیز پرداخت کردند.
مورنینگ استار اضافه کرد: برای هر بار تزریق ۵۰ دلار و برای هر بار که وی با آنها بعد از آزمایش صحبت می کند یا پرسشنامه ای را پر می کند، چند دلار اضافی دریافت می کند. بااینکه او از پرداخت پول قدردانی می کند، اما مورنینگ استار می گوید که انگیزه اصلی او جهت شرکت در آزمایش دانستن این مسئله است که او ممکنست در توقف بیماری همه گیر کووید-۱۹ نقشی داشته باشد.
مورنینگ استار می گوید: اگر واکسن کووید-۱۹ شرکت مُدرنا تأیید شود، سازمان دهندگان آزمایش باردیگر با او تماس خواهند گرفت.
وی ادامه داد: اگر معلوم شود او دارونما دریافت کرده است، وی در نخستین صف دریافت کنندگان واکسن قرار خواهد گرفت.
واکسن کروناویروس “دانشگاه آکسفورد”
“دن مک آتیر” (Dan McAteer) یکی از افرادی است که واکسن کروناویروس آکسفورد را دریافت کرده است. او طی مصاحبه ای واکنش خود بعد از شنیدن اینکه واکسن دانشگاه آکسفورد بیش از ۹۰ درصد موثر است را بیان کرد. او گفت بیشتر از آنکه خوشحال باشم، احساس آسودگی داشتم. این دانشجوی ۲۳ ساله گفت هنوز نمی داند که آیا واکسن واقعی به او تزریق شده است یا دارونما، اما پیش بینی می کند که این اطلاعات به زودی فاش شود. یکی دیگر از داوطلبان آکسفورد که روز دوشنبه بی سر و صدا در حال جشن گرفتن بود، “سارا هرست” (Sarah Hurst) بود که اظهار داشت که از اینکه از زمان شرکت در نخستین فاز از آزمایشات واکسن کرونا این دانشگاه در ماه ژوئن و زدن واکسن آنها تا حالا هیچ عوارض جانبی در خود مشاهده نکرده است، بسیار خوشحال است. او و مک آتر بر مزایای واکسن آکسفورد مانند نگهداری آن در دمای مناسب تاکید نمودند.
واکسن کروناویروس “کشور روسیه”
درباره عوارض جانبی واکسن روسی که اثربخشی آنرا ۹۵ درصد اعلام نموده اند، فعلا چیزی گفته نشده است؛ اما چند ماه پیش خبرهایی در خصوص عوارض جانبی خفیفی که داوطلبان بعد از زدن واکسن به آن گرفتار شده بودند، منتشر گردید. وزارت بهداشت روسیه پیش تر اعلام نمود از هر ۷ داوطلبی که واکسن کروناویروس روسیه را دریافت کرده اند، یک نفر عوارض جانبی مانند ضعف و درد عضلانی ناشی از تزریق واکسن را گزارش کرده است. “میخائیل موراشکو”(Mikhail Murashko)، وزیر بهداشت روسیه در آن زمان اظهار داشت: بیش از ۳۰۰ نفر از ۴۰ هزار داوطلبی که برای واکسن کرونای این کشور درخواست کرده بودند، تا حالا واکسینه شده اند. تاس به نقل از موراشکو اظهار داشت: حدودا ۱۴ درصد از این افراد عوارض جانبی همچون ضعف و درد عضلانی و افزایش گاه به گاه دمای بدن به مدت ۲۴ ساعت را اعلام نموده اند. موراشکو اظهار داشت که این علایم یک روز بعد از اعلام کاهش یافته است.
منبع: خرید بک لینک