پژوهشگران دانشگاه ییل مطرح کردند مبارزه با آنفلوآنزا تنها با یک رژیم غذایی خاص

خرید بک لینک: پژوهشگران ˮدانشگاه ییلˮ(Yale University) در مطالعه اخیرشان با آزمایش بر روی موش ها دریافته اند پیروی از رژیم غذایی ˮکتوژنیکˮ (ketogenic) از ابتلای موش ها به آنفلوآنزا جلوگیری می کند.
به گزارش خرید بک لینک به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، آنفلوآنزا هر ساله میلیون ها نفر را آلوده می کند. در بیماران لطمه پذیر مانند سالمندان، عفونت می تواند کشنده باشد و در بعضی موارد نیز عواقب فاجعه بار داشته باشد. با عنایت به اینکه ویروس بسیار مسری است، در مورد شیوع بیماری خطرناک آنفلوآنزا، تشخیص سریع، حساس و دقیق بسیار مهم می باشد. پژوهشگران بتازگی دریافته اند پیروی از یک رژیم خاص می تواند موشها را از مبتلاشدن به آنفلوآنزا محافظت کند.
البته برخی معتقدند از انجایی که این مطالعه تنها بر روی موش ها انجام شده بنا بر این نمی توان با قاطعیت اعلام نمود که پیروی از این رژیم بر روی انسان ها نیز چنین تاثیری خواهد داشت.
رژیم غذایی کتوژنیک یا رژیم کیتو یا رژیم کتون زا یک گونه رژیم غذایی با چربی زیاد، پروتئین کافی و قند اندک است که بدن را وادار می کند تا بجای قند، از چربی برای تأمین انرژی استفاده نماید. در حالت عادی، قندهای موجود در غذا در بدن انسان به گلوکز مبدل شده و در سرتاسر بدن — خصوصاً مغز — پخش می شود تا بعنوان منبع انرژی، سوزانده شود. حال اگر در رژیم غذایی، مقدار قند کم باشد، کبد، چربی را به اسید چرب و اجسام کتونی مبدل می کند. این اجسام کتونی به مغز رفته و جایگزین گلوکز می شود. اجسام کتونی سه ترکیب شیمیایی محلول در آب هستند که محصول بینابینی و فرعی متابولیسم و شکست اسیدهای چرب در بدن محسوب می شوند. اخیراً خیلی از افراد سراسر جهان به این رژیم روی آورده اند و بنا بر این نیز دانشمندان تصمیم گرفتند تاثیرات این رژیم بر روی سلامت و متابولیسم بدن را مورد بررسی قرار دهند.
مطالعه اخیر پژوهشگران دانشگاه ییل در ادامه یک مطالعه دیگر است که طی آن پژوهشگران دریافته بودند رژیم کتوژنیک در سرکوب تشکیل التهاب مؤثر است. طی این مطالعه برای پژوهشگران این سوال پیش آمد که آیا این رژیم غذایی می تواند از بدن انسان در مقابل بیماری آنفلوآنزا نیز محافظت کند یا خیر.
طی این مطالعه در گام نخست پژوهشگران دو گروه از موش ها را در معرض ویروس آنفلوآنزا قرار دادند. یک گروه به مدت هفت روز پیش از قرار گرفتن در معرض این ویروس، رژیم غذایی کتوژنیک(۹۰ درصد چربی، ۹ درصد پروتئین، ۱ درصد کربوهیدرات) را آغاز نموده بودند در صورتیکه گروه دیگر رژیم غذایی استاندارد “چو”(chow ) که شامل ۱۸ درصد چربی، ۵۸ درصد کربوهیدرات و ۲۴ درصد پروتئین بود را آغاز نموده بودند. نتایج حاکی از آن بود حیواناتی که از رژیم غذایی کتوژنیک پیروی کرده بودند کمتر از گروه دیگر که رژیم غذایی عادی داشتند، مستعد مبتلاشدن به عفونت بودند.
پژوهشگران بعد از بررسی های بیشتر متوجه سطح بالایی از سلول های “تی دلتا گاما”(gamma delta T ) در ریه های موش های پیرو رژیم غذایی کتوژنیک شدند. آنها بعد از مشاهده این مساله دریافتند که پیروی از رژیم مذکور تاثیر شایان توجهی در محافظت از بدن موش ها داشته است. پژوهشگران بعد از مشاهده این موضوع، موش ها را باردیگر در معرض ویروس آنفلوآنزا قرار دادند و مشاهده نمودند که موش ها در مقابل مبتلاشدن به این ویروس بسیار مقاوم هستند و بعد از آن این فرضیه را تأیید کردند.
“ویشا دیپ دیگزیت”( Visha Deep Dixit) پژوهشگر این مطالعه اظهار داشت: این مطالعه نشان میدهد که نحوه سوختن چربی بدن برای تولید اجسام کتون از مواد غذایی که مصرف می نماییم، می تواند سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با عفونت آنفلوآنزا تقویت کند.
این مطالعه هم اکنون بر روی موش ها انجام شده است و بدین سبب پژوهشگران قصد دارند بتوانند در آینده این آزمایش را بر روی انسان ها نیز انجام دهند.
یافته های این مطالعه در مجله “Science Immunology” منتشر گردید.

منبع:

دسته‌ها