پژوهشگران آمریکایی ابداع کردند لنزهایی که ۲۰ برابر باریک تر از موی انسان هستند!

به گزارش خرید بک لینک پژوهشگران آمریکایی، نوعی لنز برای دوربین تلفن همراه ابداع نموده اند که ضخامت آنها ۲۰ برابر کمتر از موی انسان است.
به گزارش خرید بک لینک به نقل از ایسنا و به نقل از ساینمگ، موج جدید تلفن های همراه که بازار را به سلطه خود درآورده اند، دوربین هایی با قابلیت های باورنکردنی دارند و می توانند تصاویری با کیفیت فوق العاده عرضه کنند. تنها موردی که همیشه کاربران از آن اظهار نارضایتی کرده اند، لنز ضخیم دوربین پشت تلفن همراه می باشد که روی صفحه ای شیشه ای قرار می گیرد و ظاهر زیبای تلفن همراه را از بین می برد.
پژوهشگران مهندسی الکترونیک و کامپیوتر “دانشگاه یوتا”(UofU) در آمریکا، نوع جدیدی از لنزهای نوری را ابداع نموده اند که بسیار باریک تر و سبک تر از لنزهای معمولی تلفن های همراه می باشد و قابلیت تصویربرداری در شب را هم دارد. این لنزها در صورت موفقیت، تحول قابل ملاحظه ای در تلفن های همراه ایجاد خواهند کرد و حتی این توانایی را خواهند داشت تا در پهپادها و دوربین های دید در شب به کار بروند و به سربازان در مأموریت های شبانه کمک کنند.
“راجش منون”(Rajesh Menon)، استادیار مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه یوتا اظهار داشت: ضخامت لنزهای معمولی که در تلفن های همراه به کار می روند، چند میلی متر است اما ضخامت این لنزهای جدید فقط به چند میکرون می رسد و از لنزهای معمولی، بسیار باریک تر است.
وی ادامه داد: لنزهای ما، ۱۰۰ برابر روشن تر و هزار برابر باریک تر از لنزهای معمولی هستند و در عین حال، به خوبی لنزهای معمولی کار می کنند.

لنزهای معمولی، نور منعکس شده از اجسام را می گیرند و آنرا قبل از رسیدن به سنسور دوربین، منحرف می کنند تا یک تصویر دیجیتالی را شکل دهند اما این لنزهای جدید، ریزساختارهای بسیاری دارند که می توانند نور را در جهت درست روی سنسور منحرف کنند. این گروه پژوهشی، یک فرایند ساخت را با نوعی پلیمر جدید عرضه کرده اند که با الگوریتم هایی همراه می باشد. این الگوریتم ها می توانند هندسه ریزساختارها را محاسبه کنند.
منون افزود: می توان این ریزساختارها را مانند پیکسل های بسیار کوچکی از یک لنز تصور کرد. ریزساختارها لنز نیستند اما می توانند با همکاری یکدیگر، عملکرد یک لنز را داشته باشند. این لنزهای جدید، صاف و ۲۰ برابر باریک تر از موی انسان هستند و می توانند قابلیت دیدن اجسام در شب را فراهم نمایند. علاوه بر کاربردهای مطرح شده، قیمت مناسب لنزها هم یک مبحث مهم می باشد. طراحی لنزها می تواند امکان ساخت آنها را از موادی مانند پلاستیک هم فراهم آورد و در نتیجه، هزینه ساخت را کم کند.
این پژوهش، در مجله “Proceedings of the National Academy of Sciences” به چاپ رسید.

دسته‌ها