تشخیص زودهنگام آلزایمر با آزمایش چشم

به گزارش خرید بک لینک مطالعه اخیر پژوهشگران ˮدانشگاه دوکˮ ایالات متحده آمریکا نشان داده است تفاوت های قابل توجهی در شبکیه بیماران مبتلا به آلزایمر و افراد عادی وجود دارد که تنها با یک آزمایش چشم می توان متوجه آن شد.
به گزارش خرید بک لینک به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، پژوهشگران آمریکایی اخیراً دریافته اند انجام آزمایش چشم می تواند سریع تر از دیگر آزمایشات بیماری آلزایمر افراد را قبل از ظهور علائم، تشخیص دهد.
در این مطالعه پژوهشگران دانشگاه دوک بر روی یک فناوری تصویربرداری غیرتهاجمی به نام “آنژیوگرافی توموگرافی انسجام نوری”(OCTA) متمرکز بودند. فناوری مذکور پزشکان را قادر می سازد تا به سرعت جریان خون را در مویرگ های کوچک پشت شبکیه بررسی نمایند.
شبکیه داخلی ترین لایهٔ چشم است و شامل سلول های گیرندهٔ نور و نورون ها می شود. این لایه بسیار نازک(قطری حدود ۰٫۵ میلی متر) ۷۵٪ مساحت کره چشم را می پوشاند. شبکیه لایه حساس به نور را تشکیل می دهد و با تبدیل جریان الکترومغناطیسی نور به پیام عصبی و انتقال آن از راه عصب بینایی به لوب پس سری به مغز توانایی دیدن را می دهد.
“شارون فکرت”(Sharon Fekrat) نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: ما رگ های خونی که در طول آزمایش منظم چشم دیده نمی شوند را اندازه گیری می نماییم. ما این کار را با فناوری غیرتهاجمی که تصاویری با رزولوشن بالا را از رگ های خونی بسیار کوچک در شبکیه در عرض چند دقیقه می گیرد، انجام می دهیم.
بیشتر از ۲۰۰ فرد در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند و چشم همه با استفاده از دستگاه های جدید “آنژیوگرافی توموگرافی انسجام نوری” تصویربرداری شد. در این میان ۱۳۳ فرد سالم، ۳۹ نفر مبتلا به بیماری آلزایمر و ۳۷ نفر مبتلا به اختلال شناختی خفیف(MCI) بودند. یکی از اهداف کلیدی این مطالعه شناسایی هر گونه دژنراسیون شبکیه ای است که می تواند به صورت مستقیم با بیماری آلزایمر ارتباط داشته باشد. اختلال شناختی خفیف(Mild Cognitive Impairment)، یک اختلال عصبی است که در افراد مسن رخ می دهد و شامل اختلالات شناختی همراه با اختلالات جزئی در فعالیت های روزمرهٔ زندگی می شود؛ همینطور بعنوان زوال عقل اولیه و اختلال حافظهٔ منزوی شناخته شده است.
نتایج نشان داد به صورت قابل توجهی چگالی لکه زرد و تراکم پرفیوژن افراد مبتلا به آلزایمر در مقایسه با افراد سالم و افراد مبتلا به اختلال شناختی خفیف کمتر بود.
لکهٔ زرد یا ماکولا(Macula) بخشی از شبکیه است که بیشترین حساسیت به نور را دارد و باعث دید مستقیم و واضح می شود. لکه زرد برای کارهای دقیق مثل خواندن و رانندگی لازم است.
فکرت در آخر اضافه کرد: این فناوری می تواند یک روش خیلی خوب در تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر و پیش از اینکه علائم این بیماری ظاهر شوند، باشد.
یافته های این مطالعه در مجله “Ophthalmology Retina” منتشر گردید.

دسته‌ها